STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - Απόλλωνας Πάτρας 78-76: Φιλική νίκη στο φινάλε απέναντι στους εξαιρετικούς νεοφώτιστους

Παναθηναϊκός - Απόλλωνας Πάτρας 78-76: Φιλική νίκη στο φινάλε απέναντι στους εξαιρετικούς νεοφώτιστους
PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Με 2/2 βολές του Λεωνίδα Κασελάκη στα 5'' για το τέλος, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη φιλική νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας (78-76) στο ΟΑΚΑ. Δεν αγωνίστηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Εξαιρετικά δείγματα γραφής από τους μελανόλευκους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πάτρας (78-76) σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, χάρη σε 2/2 βολές του Λεωνίδα Κασελάκη στα 5'' για το φινάλε. Το τριφύλλι έδειξε πως -φυσιολογικά δεδομένης της εποχής- βρίσκεται αρκετά πίσω σε επίπεδο συνεργασιών και ομοιογένειας, με τον Δημήτρη Πρίφτη να μην έχει στη διάθεσή του γι αυτή την αναμέτρηση τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Στο σύνολο του σαρανταλέπτου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντιμετώπισε προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας και της περιφερειακής εκτέλεσης (ειδικά από το "4"). Όλα αυτά εν αναμονή βέβαια τόσο της επανόδου του Νεμάνια Νέντοβιτς (παραμένει εξόχως σημαντικός για το επιθετικό κομμάτι) στην δράση όσο και της απόκτησης ακόμη ενός πόιντ γκαρντ.

Από την άλλη, ο Απόλλωνας Πάτρας φαίνεται να έχει πετύχει "διάνα" στους ξένους του, ειδικά με την περίπτωση του Σέντρικ Μπάρφιλντ, ο οποίος στο πρώτο μέρος ήταν απολαυστικός.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειξε διάθεση να πιέσει την μπάλα κι η αλήθεια είναι πως όσο συνυπήρχαν στο παρκέ ο Κέντρικ Πέρι με τον Οκάρο Γουάιτ, οι γηπεδούχοι κέρδιζαν κάτι. Από την άλλη βέβαια, ο Απόλλωνας Πάτρας είχε να αντιτάξει τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια, που του επέτρεψαν να έχει μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (22-23 στο 10').

Το τρίποντο, από την άλλη, ήταν πρόβλημα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Ο προπονητής του τριφυλλιού είδε τους δύο παίκτες που μοιράστηκαν τον χρόνο στο "4" (Οκάρο Γουάιτ - Τζέρεμι Έβανς) να είναι άστοχοι μέχρι την ανάπαυλα (0/5 τρίποντα) κι ως εκ τούτου να μην μπορούν να "ανοίξουν" το γήπεδο. Τα κλεψίματα πάντως βοήθησαν τους πράσινους να βρουν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να πάνε στα αποδυτήρια, όντες αυτοί πλέον σε θέση οδηγού (42-38).

Όσο για τον κορυφαίο του πρώτου μισού; Δεν ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αλλά του Απόλλωνα Πάτρας. Ο λόγος για τον Σέντρικ Μπάρφιλντ, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα ικανός στην προσωπική φάση και το περιφερειακό σουτ, έχοντας 14 πόντους με 3 τρίποντα στην ανάπαυλα.

Στη συνέχεια βέβαια, ο εκρηκτικός γκαρντ των μελανόλευκων δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός. Ο Νίκος Βετούλας είδε όμως τον Γιώργο Τσαλμπούρη να τον υποκαθιστά σε επίπεδο εκτέλεσης για να κάνει τη δουλειά. Ο Απόλλωνας Πάτρας διατήρησε μικρό προβάδισμα, την ίδια ώρα ποθ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε να παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα. Κατά βάση όσο ο Ντάριλ Μέικον βρισκόταν στο "1" κι είχε την υποχρέωση να αποφασίζει για τα plays της ομάδας του.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τους πράσινους να αδυνατούν βέβαια να πάρουν το προβάδισμα. Ο λόγος; Ο Γιώργος Διαμαντάκος πέτυχε συνεχόμενα καλάθια (δύο τρίποντα μάλιστα μετά από pop out) για να διατητήσει την ομάδα του σε θέση οδηγού, την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Πρίφτης προτίμησε να αφήσει στο παρκέ μέχρι τέλους τον Ντάριλ Μέικον. Κι ας παρέμενε ο γκαρντ του αρκετά επιπόλαιος στη λήψη αποφάσεων.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν αυτός που πήρε τη φιλική νίκη (78-76) χάρη σε 2/2 βολές του Λεωνίδα Κασελάκη στα 5'' για το τέλος, με τον Απόλλωνα Πάτρας να έχει τον τελευταίο λόγο, βλέποντας όμως τον Ρόμπερτ Μοντγκόμερι να κάνει το λάθος (78-76).

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 42-38, 54-55, 78-76.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Μέικον 15 (1), Πέρι, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς 2, Παπαπέτρου 15 (2), Κασελάκης 6 (1), Γουάιτ 14 (1), Φλόιντ 4, Μαντζούκας 2, Σαντ Ρος 11 (2), Έβανς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Κόουλμαν 19 (2), Μοντγκόμερι 1, Μπάρφιλντ 14 (4), Τσαλμπούρης 13 (3), Διαμαντάκος 10 (2), Ζούμπος 2, Δίπλαρος 2, Μολφέτας 3, Ντέιβις 12 (2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ