ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το παλεύει για τον Τι Τζέι Μπρέι

Ο Μπρέι με τη φανέλα της Μπάγερν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την EuroLeague
Ο Μπρέι με τη φανέλα της Μπάγερν EUROKINISSI

Ο Τι Τζέι Μπρέι (28, 1μ96) αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για το "1". Οι πράσινοι παλεύουν την περίπτωσή του, όντες σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον παίκτη, τη Σαραγόσα και την Μπάγερν Μονάχου.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε τη μεγάλη ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην περιφέρεια, αυτή ενός χειριστή/δημιουργού. Το πολύ ψηλό σχήμα (με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο "2") ήταν μια απόφαση που έκανε τη διαφορά στο ΣΕΦ, είναι σαφές όμως πως δεν μπορεί να αποτελέσει τον κανόνα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Πολύ περισσότερο γιατί το θέμα είναι (και) ποσοτικό, κάτι που αποδείχθηκε τις στιγμές που ο Όντεντ Κάτας, μην έχοντας άλλη επιλογή πλέον, πήγε σε πιο ορθολογικά σχήματα με δύο κοντούς -τότε ήταν που οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν κάθε φορά την ευκαιρία να πλησιάσουν.

Ούτε ο Σέλβιν Μακ ως βασικός κουμανταδόρος, ούτε ο Μάρκους Φόστερ ερχόμενος από τον πάγκο για το "2" έχουν δείξει ότι μπορούν να παρέχουν ασφάλεια. Κάτι που "εκμεταλλεύτηκε" ο Λευτέρης Μποχωρίδης τις τελευταίες εβδομάδες, για να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Γι αυτόν τον λόγο λοιπόν, ουδέποτε σταμάτησε η αναζήτηση ενός καθαρού πλεϊμέικερ, ενός παίκτη που έχει μάθει να διαχειρίζεται μια ομάδα στο παρκέ και ασχολείται κατά βάση με τη δημιουργία και λιγότερο με την εκτέλεση.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙ ΤΖΕΪ ΜΠΡΕΪ

Οι πράσινοι έκαναν διερευνητικές επαφές τις τελευταίες εβδομάδες (αυτές εντάθηκαν εδώ και δέκα μέρες), αναζητώντας λύσεις που θα συνδυάζουν το άμεσο αποτέλεσμα με την... οικονομία -το πορτοφόλι του τριφυλλιού άλλωστε δεν είναι γεμάτο. Κι από εκεί που τίποτα δεν φαινόταν στον ορίζοντα (σ.σ.: οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Όντεντ Κάτας ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα με μία περίπτωση από το Ισραήλ, δίχως αποτέλεσμα), έως ότου προκύψει η επιλογή του Τι Τζέι Μπρέι (28, 1μ96), η οποία όμως μόνο απλή δεν είναι.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου μέχρι το τέλος της σεζόν, πλην όμως αγωνίζεται ως δανεικός εδώ και δύο μήνες στη Σαραγόσα. Ο Αντρέα Τρινκιέρι τού έδωσε λίγα λεπτά συμμετοχής στην εκκίνηση της χρονιάς, δεν πείστηκε από την εικόνα του και εισηγήθηκε την απομάκρυνσή του -με σκοπό εν τέλει να αποκτηθεί ως "αντάλλαγμα" ο Ντι Τζέι Σίλι, για το "2".

Σε έντεκα (11) αγώνες με τη φανέλα της Σαραγόσα στη Liga Endesa, ο Τι Τζέι Μπρέι έχει 7.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά 24'11'' συμμετοχής, ενώ αγωνίστηκε για 6'33'' στην χθεσινοβραδινή νίκη επί της Ομπραντόιρο (83-70), δίχως να γράψει κάτι στην στατιστική του.

ΤΟ +1 ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να βρει την "χρυσή τομή" με τον γερμανικό σύλλογο, αλλά και με την πλευρά του παίκτη (από την πλευρά του είναι... έτοιμος να φορέσει την πράσινη φανέλα), προκειμένου αφενός να διακοπεί ο δανεισμός στη Σαραγόσα (σ.σ.: στον ισπανικό σύλλογο έχουν αντιληφθεί πως ο παίκτης δύσκολα θα ξαναφορέσει τη φανέλα τους) και να μείνει ελεύθερος, αφετέρου να κλείσει το deal σε... λογικά οικονομικά πλαίσια.

Το τριφύλλι έχει ήδη έρθει σε σχετική επικοινωνία με τον ισπανικό και τον γερμανικό σύλλογο, δεδομένου όμως πως η Μπάγερν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου (παίζει με την Μπάμπεργκ), οι εξελίξεις μετατίθενται για τη Δευτέρα, οπότε παρθούν οι σχετικές αποφάσεις από τα στελέχη της γερμανικής ομάδας.

Παρεμπιπτόντως, για να διευκολύνει, από την πλευρά του, την κατάσταση, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι διατεθειμένος να δώσει συμβόλαιο ενάμιση έτους στον 28χρονο γκαρντ, κι όχι μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν -οπότε ολοκληρώνεται κι η υπάρχουσα δέσμευσή του με την Μπάγερν.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί βέβαια είναι πως μιλάμε για παίκτη που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη Stoiximan Basket League, αφού φέτος έχει ήδη παίξει εννέα (9) φορές με την Μπάγερν στην EuroLeague -έχει παρέλθει η ημερομηνία για τις... εσωτερικές μετακινήσεις στη διοργάνωση εδώ και ενάμιση μήνα.

Κάτι που δείχνει πως είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα η ανακατανομή των ρόλων εντός των συνόρων, για να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα εν όψει των playoffs της Stoiximan Basket League. Το τριφύλλι (απ)έδειξε άλλωστε στα παιχνίδια με Λαύριο, ΑΕΚ και Προμηθέα πως δεν έχει την απαιτούμενη ασφάλεια/καθοδήγηση στο "1" για να μπει με απόλυτη σιγουριά σε αγώνες που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Όσο για το ποιος θα αποχωρήσει; Σε θεωρητικό επίπεδο, ο Μάρκους Φόστερ είναι αυτός που περισσεύει, μέχρι τώρα όμως δεν έχει κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία για να λυθεί το συμβόλαιό του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ