ΖΕΝΙΤ

Παναγιωτόπουλος: "Ο Παναθηναϊκός είναι εντυπωσιακός αμυντικά, ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει το DNA του και παραμένει σκληρός"

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, μίλησε στο EOK WebRadio και αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό AKTOR, στον Ολυμπιακό, στην απουσία της Ζενίτ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ Betsson, Όστιν Χόλινς.

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκούαλ στη Ζενίτ, φιλοξενήθηκε στο EOK WebRadio και ανέλυσε τη φετινή εικόνα τόσο του Παναθηναϊκού AKTOR, όσο και του Ολυμπιακού. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (20:15, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) ανάμεσα στις δύο ομάδες και εξήγησε πόσο λείπει στη Ζενίτ το ευρωπαϊκο μπάσκετ. Ο άλλοτε βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR μίλησε και για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ Betsson, Όστιν Χόλινς, υπενθυμίζοντας ότι ο Ζουάν Πλάθα ήταν αυτός που τον πήρε μαζί του στη Ζενίτ, όταν καθόταν στην άκρη του πάγκου των Ρώσων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος:

Για τον Παναθηναϊκό: "Είναι πάρα πολύ καλός, είναι εντυπωσιακός αμυντικά. Η αμυντική προσήλωση των παιδιών, ακόμη και από παίκτες που δεν έχουν έφεση στην άμυνα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό έχει να κάνει με τη θέληση και πώς λειτουργεί ο οργανισμός για την επίτευξη των στόχων. Αυτή η αμυντική εικόνα είναι κάτι που δίνει έφεση και στο επιθετικό κομμάτι του παρκέ, όπου με το ταλέντο που υπάρχει και τις καταστάσεις που επικρατούν βγάζει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός “πλήρωσε” σε κάποια ματς το κλείσιμο, γιατί όταν είσαι καινούργια ομάδα είναι πολύ δύσκολο να βρεις αμέσως και εύκολα τους ρόλους και αυτό κόστισε απολύτως φυσιολογικά. Πλέον βαδίζουν σε ένα πολύ διαφορετικό “μονοπάτι” και πιστεύω ότι έχουν εξελιχθεί πολύ γρηγορότερα".

Για τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και οργανισμός, το προπονητικό staff είναι υψηλοτάτου επιπέδου. Τα προηγούμενα 2 χρόνια έδειξε μια διαφορετική πρόταση, κάτι που το “έχτιζε” τρία χρόνια με αυτό το γκρουπ ανθρώπων. Φέτος είναι καινούργια ομάδα, καινούργιο υλικό, καινούργια προσπάθεια. Είναι λογικό εφόσον έφυγαν δύο βασικοί πυλώνες να διαφοροποιηθεί το παιχνίδι και με τους τραυματισμούς που υπήρχαν είχαν δυσκολίες να βρουν τους ρόλους όλοι οι παίκτες. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η ομάδα έχει διατηρήσει το dna της και το να δημιουργεί τις συνθήκες για να δίνει τον τόνο στο παιχνίδι απ’ τα πλεονεκτήματα της, δηλαδή την σκληρότητα και την ομαδική προσέγγιση στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός παραμένει σκληρός και είναι πάντα ένας πολύ μεγάλος οργανισμός ο οποίος θα βρει τον δρόμο του πολύ γρήγορα".

Για το σημερινό (22/01) παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: "Ο ρυθμός θα είναι πολύ σημαντικός. Πάντα ο ρυθμός, τα λάθη και τα ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι είναι το “Α” και το “Ω”. ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει ν’ ανεβάσει τον ρυθμό, θα μεγαλώσει την πίεση στην περιφέρεια για να μη μπει εύκολα η μπάλα στο ζωγραφιστό, θα ανεβάσει τις κατοχές. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει φαντάζομαι να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα, να παίξει περισσότερο με το μέγεθος που έχει. Θα είναι ένα ματς που θα κριθεί στον ρυθμό και το πώς θα πάνε οι κατοχές, τα ριμπάουντ και οι αποφάσεις των γκαρντ στις δύο μεριές του παρκέ".

Για την απουσία της Ζενίτ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: "Ξεκάθαρα υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Το πρόγραμμα των προπονήσεων δε διαφοροποιείται, γιατί έχει αλλάξει και το πρόγραμμα στη VTB League, κάθε τρεις μέρες μπορεί να έχεις και παιχνίδι. Το πρόβλημα έγκειται με το ότι σίγουρα ο οργανισμός προσπαθεί να κρατήσει και να διατηρήσει τις φιλοδοξίες και αυτό που πρέπει να έχει σαν οργανισμός, αλλά σίγουρα το κομμάτι της Ευρώπης είναι κάτι που δε μπορούμε να πούμε ότι δε μας λείπει. Κάναμε τα πάντα όλοι να στελεχώσουμε το ρόστερ με παιδιά που έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα. Γίνεται μια προσπάθεια και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο από πλευράς ρόστερ. Όλες οι ομάδες έχουν παιδιά έμπειρα και παιγμένα, γι’ αυτό και το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και σκληρό"

Για τον νέο παίκτη της ΑΕΚ, Όστιν Χόλινς: "Αρχικά, ο κόουτς Πλάθα τον ξέρει πολύ καλά γιατί ήταν αυτός που τον έφερε στη Ζενίτ. Έχει πολύ μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του, αλλά παίζει ρόλο και το ότι ήταν εκτός, στα παιχνίδια που τον έβλεπα φαινόταν ότι είχε έλλειψη φρεσκάδας και εκρηκτικότητας. Αυτό που έδειξε στη Ζάλγκιρις θα το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Είναι πολύ αθλητικός παίκτης, μπορεί να πιέσει πάρα πολύ τη μπάλα, είναι ένας πολύ καλός off-screen και spot-up σουτέρ, μπορεί να ανοίξει το γήπεδο για την ΑΕΚ. Θα είναι ένα πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα της ΑΕΚ, θα βοηθήσει και θα παίξει ουσιαστικά σαν 3ο γκαρντ απ’ ό,τι πιστεύω εγώ με βάση όλα όσα βλέπω"

TAGS ΖΕΝΙΤ ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ