EUROCHALLENGE

"Πάγωσε" στην Φιλανδία

"Πάγωσε" στην Φιλανδία
ΠΑΟΚ

Την ήττα με 83-74 στην έδρα της Λαπεενράτα, υπέστη ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου του Eurocup

Παρά το γεγονός ότι ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε με 3-6 χάρη σε τρίποντα του Χάμφρεϊ, στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-6 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 25-24.
Το ξεκίνημα της δευτέρης περιόδου άνηκε στη Λαπεενράτα που πραγματοποίησε σερί 10-0 και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για την τελική επικράτηση κλείνοντας το πρώτο μέρος, προηγούμενη με 52-30.

Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στο ματς και με τον Σόντερς, μείωσε σε 55-48, στα μέσα της τρίτης περιόδου, ενώ 8 λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ο Γκιλέσμπι, μείωσε στους 6 πόντους (69-63). Η αστοχία της ελληνικής ομάδας, όμως, κόστισε τελικά τη νίκη και το 83-74 ήρθε φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 52-31, 67-56, 83-74

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Λαπεενράντα: Χάλικ 12 (4/5), Χάρις 12 (2), Ριίχελα 8 (2), Στεν 6 (1), Ουλάντερ 7, Βιρτάνεν 20 (5/11), Χένινγκ 18 (1)

ΠΑΟΚ: Γκιλέσπι 12(2), Βεργίνης 1, Ντιαρά 13(3), Χαριτόπουλος 7, Χάμφρεϊ 14 (4/7), Κούβελας, Τσιάκος 9, Σόντερς 14 (17ρ.), Δεμερτζής 4

Φλεβαράκης: " Με πειράζει"
Η ήττα ποτέ δεν μπορεί να ικανοποιεί και τα λόγια του προπονητή του ΠΑΟΚ, Κώστα Φλεβαράκη, μετά το παιχνίδι με την Λαπεενράντα είναι χαρακτηριστικά.

" Με πειράζει ως άνθρωπο του ΠΑΟΚ, να χάνει η ομάδα μας από μία ομάδα Φιλανδική που δεν έχει όνομα, αλλά η ουσία στο γήπεδο είναι τελείως διαφορετική", τόνισε ο Φλεβαράκης και συνέχισε: " Αντιμετωπίσαμε μία επικίνδυνη ομάδα. Ήταν όμως, ένα πολύ χρήσιμο παιχνίδι για μας, αν και δεν θα συναντήσουμε ξανά στην Ελλάδα τέτοιο στυλ παιχνιδιού".

"Μετράει αυτό που παίζεις στο γήπεδο και όχι αυτό που ακούγεται προς τα έξω. Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά μας πήρε ένα ημίχρονο για να μπούμε στο ρυθμό τους. Κρατάμε συγκεκριμένα πράγματα για το παιχνίδι, τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε μία καλή προπόνηση για μας, καλώς ή κακώς, για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει

", τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: " Όπως δεν άλλαξε τίποτε στο μυαλό μου μετά το Σάββατο και τη νίκη επί του Πανιωνίου, έτσι δεν αλλάζει τίποτε και τώρα. Χρειαζόμαστε πολλά σε άμυνα και επίθεση. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά για τη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ, δυστυχώς, δεν μπορεί να κοιτά σε δύο διοργανώσεις, αλλά να έχει το μυαλό του μόνο στο Ελληνικό πρωτάθλημα".

Τούρουνεν: " Είμαι περήφανος"
Ο προπονητής της Λαπεενράντα, Μίκα Τούρουνεν, δήλωσε μετά το παιχνίδι: " Έχουμε τρεις στόχους στη φετινή σεζόν, το FIBA Eurocup, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, το οποίο κατακτήσαμε και θέλουμε να έχουμε την ίδια πορεία και στις άλλες δύο διοργανώσεις. Είμαι περήφανος για ομάδα και παίκτες μου, μετά και από αυτή τη νίκη που πετύχαμε".

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη αύριο μέσω Μονάχου λίγο μετά τις 21:00.




















TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ