ELITE LEAGUE

Παγώνης: "Η Elite League είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα"

Παγώνης: "Η Elite League είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα"
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Οι Παναγιώτης Παγώνης και Νίκος Καραγιάννης φιλοξενήθηκαν στο ΕΟΚ WebRadio και μίλησαν αναφορικά με την ανταγωνιστικό περιβάλλον της Elite League, την πορεία του Μίλωνα και τα αναπτυξιακά τουρνούα μπάσκετ.

Τόσο ο 17χρονος φόργουορντ του Μίλωνα, Παναγιώτης Παγώνης, όσο και ο προπονητής του συλλόγου, Νίκος Καραγιάννης, φιλοξενήθηκαν στον αέρα του ΕΟΚ WebRadio και μίλησαν για τα αναπτυξιακά τουρνουά μπάσκετ, την Elite League και την πορεία της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Παγώνης:

Για τη συμμετοχή του στην ANGT U18 Next Generation Select Team: "Γενικά ήταν μια τεράστια ευκαιρία για ‘μένα και τα άλλα δύο παιδιά από την Ελλάδα που ήμασταν εκεί. Ήταν τιμή μας που μας κάλεσε ο κόουτς εκεί και προφανώς είναι τιμή μας γιατί εκπροσωπούμε την Ελλάδα πάνω απ’ όλα. Ήταν μια τρομερή εμπειρία, είναι το καλύτερο τουρνουά σε όλη την Ευρώπη στις ηλικίες μας και μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε στο υψηλότερο επίπεδο τι μπορούμε να κάνουμε πραγματικά"

Αν το Adidas Next Generation Tournament τον βελτίωσε: "Είδα γενικά σε τι επίπεδο είμαι σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας μου. Εντός Ελλάδας το έζησα και στο Rising Stars και στα εφηβικά ότι είμαι γενικά σε ένα καλό επίπεδο. Μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω πού βρίσκομαι εκτός Ελλάδος και προφανώς με βελτίωσε".

Για τα μαθήματα που πήρε απ’ το τουρνουά: "Κατάλαβα ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα η όλη κατάσταση για να φτάσει ο καθένας εκεί που θέλει και εγώ προσωπικά. Ήταν ένα πολύ δυνατό πρώτο βήμα, το οποίο μου δείχνει ότι αν συνεχίσω να δουλεύω σκληρά θα φτάσω εκεί που πραγματικά θέλω".

Για την Elite League: "Μου έχει δοθεί μια ευκαιρία απ’ τον κόουτς Καραγιάννη και τον Μίλωνα γενικότερα να πάρω κάποιες εμπειρίες που θεωρώ ότι λίγα άτομα στην ηλικία μου τις έχουν. Η Elite League είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ειδικά με τους δύο ξένους, αυτό ανεβάζει πολύ το επίπεδο. Στην προπόνηση με τα δύο παιδιά γίνεται πολύ δυνατή δουλειά και γενικά όλα τα παιδιά στην ομάδα με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ για να κάνω ό,τι μπορώ. Ο κόουτς μού έχει δώσει κάποιες ευκαιρίες και προσπαθώ να πάρω όσες περισσότερες μπορώ και να τις εκμεταλλευτώ, ώστε να φτάσω εκεί που θέλω".

Για τη συνύπαρξη με τους ξένους παίκτες: "Προφανώς είναι κίνητρο για τον κάθε παίκτη να… φάει την θέση του άλλου. Δηλαδή, εμείς να μαρκάρουμε έναν άλλο ξένο και προσπαθούμε να του “φάμε” χρόνο. Εγώ το βλέπω ότι είναι μια πρόκληση στην προπόνηση να προσπαθείς να κερδίσεις το χρόνο σου μέσα από εκεί".

Ο Νίκος Καραγιάννης πήρε το λόγο με τη σειρά του και αναφέρθηκε στον συνομιλητή και αθλητή του στον Μίλωνα, στην ανάπτυξη των ακαδημιών της ομάδας και στο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. Αναλυτικά τόνισε:

Για τον Παναγιώτη Παγώνη: "Είμαι πολύ τυχερός που έχω την τύχη να προπονώ τον Παναγιώτη. Είναι ένα παιδί που προέρχεται από εξαιρετική οικογένεια, δουλεύει πάρα πολύ και είναι προσγειωμένος. Αυτό που ψάχνουμε εμείς στα νεαρά παιδιά με προσόντα είναι το ταλέντο της δουλειάς. Ευτυχώς αυτό το παιδί έχει αυτό το ταλέντο, του αρέσει η δουλειά και να βελτιώνεται, ακούει και τη φετινή χρονιά έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου. Είναι καθημερινά στην προπόνηση, σε ένα ιδιαίτερα δυνατό επίπεδο, αυτό της Elite League, με παίκτες εγνωσμένης αξίας και κάνει προπόνηση στα ίσα μαζί τους. Έχει παίξει φέτος, μας έχει βοηθήσει και αναμένεται να έχουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια εφόσον το παιδί έχει την υγεία του. Θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες στην Elite League. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος. Φέτος στον Μίλωνα βρήκε αυτό που έψαχνε και είναι χαρά που τον έχουμε μαζί μας. Ελπίζουμε να τον έχουμε για καιρό".

Για τη συμμετοχή τού Παγώνη στην ANGT U18 Next Generation Select Team: "Ήταν μεγάλη μας χαρά που ένα παιδί μπήκε στα “βαθιά” και απέδειξε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα παιδιά της ηλικίας του".

Για τη δουλειά που γίνεται στον Μίλωνα σχετικά με τα νεαρά παιδιά: "Έχουμε κι άλλα παιδιά όπως ο Παυλόπουλος, ο Γκίνος και άλλοι. Αυτό που προσφέρουμε στον Μίλωνα είναι να μπορέσουν τα παιδιά να βγάλουν όλο τους το ταλέντο, χωρίς “φραγμούς”, αλλά και τη βελτίωσή τους. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά να μπορέσουν να βγάλουν αυτό που πραγματικά έχουν σαν μπάσκετ".

Για το εκτός έδρας ματς που ακολουθεί (03/02) με τον Χαρίλαο Τρικούπη και της έως τώρα πορεία τους στην Elite League: "Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη συγκομιδή βαθμών, ξεκινήσαμε τον 2ο γύρο πολύ άσχημα, χάνοντας εντός έδρας απ’ τον Πανερυθραϊκό και στη συνέχεια είχαμε μια πολύ κακή ήττα στο Σχηματάρι. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Το Μεσολόγγι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που “καίγεται” για τη νίκη ώστε να φύγει απ’ τις τελευταίες θέσεις. Θέλουμε στα επόμενα 12 παιχνίδια της κανονικής περιόδου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να βρούμε το καλό πρόσωπο που είχαμε στο τέλος του 1ου γύρου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην κατάταξη ενόψει των play-offs. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να μπορέσουμε η ομάδα του Μίλωνα να έχει μια σταθερότητα, πράγμα που δεν το έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα".

Για το ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ: "Σίγουρα υπάρχουν παιδιά, απλά με τη φετινή παρουσία του Παγώνη αλλάζουμε λίγο τη διαδικασία που τα περισσότερα νεαρά παιδιά επιλέγουν μεγάλες ομάδες για να διακριθούν μόνο στο εφηβικό επίπεδο. Είναι μια διαδικασία που αυτά τα παιδιά ουσιαστικά έχουν ελάχιστα σοβαρά παιχνίδια μες στη χρονιά, ενώ στα παιδιά όπως ο Παναγιώτης, που επέλεξε η οικογένειά του να έρθει σε μια ομάδα Elite League, είναι και εμφανή τα σημάδια βελτίωσής τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Λιοτόπουλο, που είναι βασικός μέλος της πρώτης ομάδας της ΔΕΚΑ, έχει πάρα πολλά παιχνίδια στα πόδια του και παίζει κάθε βδομάδα με άνδρες. Είναι δύο παιδιά που ξεχωρίζουν σ’ αυτήν την ηλικία. Το πρόγραμμα του Μίλωνα βοηθάει τέτοια παιδιά να βελτιωθούν και να δείξουν αυτά που μπορούν να κάνουν".

TAGS ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ