ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Ο Μπεν Σίμονς συντηρεί το σενάριο συμμετοχής με την Αυστραλία χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση

Ο Μπεν Σίμονς με την φανέλα των Νετς
Ο Μπεν Σίμονς με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Δήλωσε πως θα ήθελε να είναι κομμάτι του προγράμματος των Boomers ο Μπεν Σίμονς, δίχως όμως να διασαφηνίζει αν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο που το 'χει πει και στο παρελθόν έως ότου απορρίψει το εθνικό συγκρότημα.

Ο Μπεν Σίμονς δεν είναι ούτε Πάτι Μιλς ούτε Άντριου Μπόγκουτ. Ποτέ του, δηλαδή, δεν υπήρξε πιστός στην εθνική Αυστραλίας.

Από το 2013, όταν πρωτόπαιξε με την ανδρών στο Πρωτάθλημα της Ωκεανίας, και κάθε νέα φορά επικαλείται έναν διαφορετικό λόγο για ν' απέχει. Τη μία (Ολυμπιακοί 2016) ήταν η προετοιμασία του για τη ρούκι σεζόν του στο NBA, την άλλη επαγγελματικές δεσμεύσεις που δεν του άφηναν περιθώρια ευελιξίας (Παγκόσμιο 2019) και την τρίτη (Ολυμπιακοί 2020) η αφοσίωσή του στην ατομική βελτίωση.

Αναπόφευκτο ήταν τα όσα ανέφερε στην Daily Telegraph του Σίδνεϊ για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (25 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2023) να αναπαραχθούν διεθνώς, αλλά την ίδια ώρα να μην λειτουργούν δεσμευτικά. Ήταν, άλλωστε, αρκετά αόριστα τα λόγια που επέλεξε να χρησιμοποιήσει.

"Αυτήν την περίοδο ακολουθώ την αποθεραπεία μου για τον τραυματισμό μου στη μέση και βάζω τη μέγιστη προσπάθεια, επικεντρωμένος σε αυτό. Λατρεύω όμως το τι χτίζει ο κόουτς Γκούρτζιαν στην εθνική ομάδα και ανυπομονώ να γίνω μέλος του προγράμματος στο μέλλον", αποκρίθηκε σχετικά ο 26χρονος περιφερειακός των Νετς, αποφεύγοντας ουσιαστικά να τοποθετήσει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα επιστροφής στην εθνική.

Σίγουρα ο εκλέκτορας Μπεν Γκούρτζιαν θα τον ήθελε πολύ στο σύνολο που έχει στο μυαλό του για τη διοργάνωση στη Νοτιοανατολική Ασία, προκειμένου να τον βάλει δίπλα στον 20χρονο Τζος Γκίντι των Θάντερ (16.6π, 7.9ρ, 6.2 ασ. σε 72 ματς), ευελπιστώντας πως στο τέλος η ευχή του για "αυξημένη πιθανότητα παρουσίας του" θα γίνει πραγματικότητα.

Κι ο ίδιος όμως αποφεύγει ν' ανεβάσει τον πήχη, διότι γνωρίζει πως ο Σίμονς είναι τουλάχιστον απρόβλεπτος. Κι ας έκανε ταυτόχρονα λόγο "για ατυχείς καταστάσεις" που δεν του έχουν επιτρέψει ως σήμερα να αγωνιστεί έστω σε μια διεθνή διοργάνωση.

Περισσότερη πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση γεννά το γεγονός πως Αυστραλία έχει κληρωθεί σ' έναν επικίνδυνο όμιλο, έχοντας απέναντί της τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την οικοδέσποινα Ιαπωνία. Άρα όσοι περισσότεροι καλοί παίκτες μπουν στην αποστολή τόσο θ' αυξηθεί η δυναμική.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ