ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Ο Λούις Σκόλα δεν θα λείψει ούτε από αυτήν τη διοργάνωση

Ο Λουίς Σκόλα στην τελευταία εμφάνισή του ως παίκτης της Αργεντινής
Ο Λουίς Σκόλα στην τελευταία εμφάνισή του ως παίκτης της Αργεντινής FIBA

Με τον ρόλο του Πρεσβευτή θα παραβρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 ο Λουίς Σκόλα, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του διεθνούς μπάσκετ κατά την τελευταία 20ετία.

Το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από τα λίγα πράγματα που λείπουν από την προσωπική συλλογή του Λουίς Σκόλα. Ο παλαίμαχος πλέον Αργεντινός είχε φτάσει δύο φορές μέχρι τον τελικό, το 2002 στην Ινδιανάπολη και το 2019 στην Κίνα, αλλά σε καμιά εξ αυτών δεν κατάφερε ν' ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Βολεύτηκε δηλαδή με το αργυρό.

Απωθημένο θα 'ταν αν δεν είχε κατακτήσει πολλά περισσότερα. Όπως το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004. Τον Σκόλα τον νοιάζει, απλώς, να 'ναι εκεί. Να ακούει τον χτύπο της μπάλας στο παρκέ, να αισθάνεται τον παλμό των παικτών. Και η συνεργασία με τη FIBA, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Πρεσβευτή της διοργάνωσης τού το επιτρέπει.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συνδυάστηκε μ' ένα υπέροχο VIDEO από λαμπερές στιγμές και λόγια του ίδιου. Είναι ο πρώτος της λίστας που θα πλαισιωθεί εν καιρώ από άλλες, αντίστοιχου βεληνεκούς, φιγούρες της σύγχρονης ιστορίας.

Ως παίκτης ο Σκόλα συμμετείχε σε πέντε Παγκόσμια (2002, 2006, 2010, 2014, 2019). Μάλιστα το 2010 στην Τουρκία ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 27.1 πόντους σε 9 παιχνίδια. Ήταν επίσης ο τέταρτος ριμπάουνερ με 7.9 ανά συμμετοχή και φυσικά μέλος της κορυφαίας πεντάδας, παρέα με τους Ντουράντ, Τεόντοσιτς, Τούρκογλου και Κλέιζα.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ