ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Ο Πέσιτς δεν θέλει νατουραλιζέ στην Σερβία, άφησε όμως ανοιχτό παράθυρο για Πάντερ στο μέλλον

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς FIBA

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δήλωσε ότι δεν είναι στα πλάνα του να καλέσει τον Κέβιν Πάντερ - που έχει σερβικό διαβατήριο - στην προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, μην αποκλείοντας στο μέλλον να κληθεί κάποιος νατουραλιζέ σε μελλοντική διοργάνωση, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα ενισχύσει την ομάδα ο Νίκολα Γιόκιτς.

Η Σερβία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάποιον νατουραλιζέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Αυτό δήλωσε τουλάχιστον ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σε συνέντευξή του στην σερβική ιστοσελίδα "Sportklub.rs". Τόνισε όμως ότι είναι ανοιχτός στο μέλλον σε αυτό το ενδεχόμενο, βάζοντας στην εξίσωση το όνομα του Κέβιν Πάντερ.

"Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε να καλέσουμε κάποιον νατουραλιζέ" δήλωσε αρχικά ο Πέσιτς για το θέμα, για να προσθέσει στην συνέχεια αστειευόμενος λόγω της κόντρας του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτίζαν: "Αν καλέσω τον Πάντερ, θα πρέπει στην συνέχεια να καλέσω κάποιον παίκτη από τον Ερυθρό Αστέρα για να μην υπάρξει κόντρα".

Η αναφορά στο όνομα του Πάντερ βέβαια δεν ήρθε τυχαία, αφού ο Αμερικανός γκαρντ έχει στα χέρια του σερβικό διαβατήριο από το 2020 και έχει δηλώσει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ενισχύσει την Σερβία. Ο Πέσιτ ωστόσο δεν άφησε περιθώριο για παρερμηνείες στα λεγόμενά του, ανοίγοντας ωστόσο ένα παράθυρο για το μέλλον:

"Αυτή την στιγμή δεν περιμένουμε ξένη ενίσχυση στην εθνική. Ελπίζω να μην το χρειαστούμε γενικά, αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα να συμβεί σε επόμενη διοργάνωση".

Κλείνοντας, ο Πέσιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Σερβία, που κληρώθηκε στον 2ο Όμιλο, μαζί με Κίνα, Πουέρτο Ρίκο και Νότιο Σουδάν, θα έχει στην διάθεσή της τον Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: "Μίλησα με τον Γιόκιτς. Θα δούμε πόσο μακριά θα πάνε στα playoffs οι Νάγκετς. Ο Νίκολα είναι χαρούμενος με την εθνική και θέλει να παίξει, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε.

Περιμένουμε επίσης και τον Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος αναρρώνει από μία μεγάλη σεζόν. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Αβράμοβιτς, ενώ ο Λούτσιτς σίγουρα δεν θα αγωνιστεί και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για την ομάδα μας, ενώ ο Ποκουσέβσκι θα είναι διαθέσιμος".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ