G-LEAGUE

Ουσμάν Γκαρούμπα: Από πενταδάτος στη Ρεάλ έχει εγκλωβιστεί στην G-League

Ουσμάν Γκαρούμπα: Από πενταδάτος στη Ρεάλ έχει εγκλωβιστεί στην G-League
AP PHOTO/JEFF CHIU

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να επαναπατρίσει τον Ουσμάν Γκαρούμπα το καλοκαίρι του 2023. Ο Ισπανός ψηλός επέλεξε να μείνει στο NBA, υπογράφοντας two-way συμόλαιο με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όμως τελικά έχει καταλήξει να είναι εγκλωβισμένος στην G-League.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος κάθε άλλο παρά πείθουν τη φετινή σεζόν. Ο Στιβ Κερ συνεχίζει να κάνει δοκιμές τόσα στις πεντάδες με τις οποίες ανοίγει, όσο και σε εκείνες με τις οποίες κλείνει τα ματς, όμως δεν έχει καταλήξει στη σωστή φόρμουλα, γεγονός που πιστοποιείται από το ρεκόρ της ομάδας του, το οποίο είναι 16-18 (10-9 εντός και 6-9 εκτός έδρας). Ένας παίκτης που δεν έχει πάρει ακόμα την ευκαιρία του είναι ο Ουσμάν Γκαρούμπα.

Ο διεθνής Ισπανός ψηλός έχει υπογράψει μονοετές, μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Πολεμιστές, με τους οποίους έχει παίξει όλα κι όλα σε δύο ματς στο NBA, για δύο και τέσσερα λεπτά αντίστοιχα, ενώ πέρσι, αγωνιζόμενος στους Χιούστον Ρόκετς είχε 75 συμμετοχές με 8.4 πόντους, 11.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα, 1.1 μπλοκ και 1.7 λάθη.

Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται με θετικό τρόπο για τον Γκαρούμπα, ο οποίος έχει ουσιαστικά εγκλωβιστεί στην G-League, όπου μετράει 11.5 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο σε 14 παιχνίδια. Κι αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο, αν κάποιος αναλογιστεί πως το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε πολύ να επαναφέρει τον Γκαρούμπα στο ρόστερ της.

Να θυμίσουμε πως ο Ισπανός σέντερ αγωνίστηκε με τη βασίλισσα στην EuroLeague τη διετία 2019-21 και ότι τη σεζόν 2020/21 ξεκίνησε βασικός στα 20 από τα 39 παιχνίδια που συμμετείχει, μετρώντας 3.9 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά 16'17".

TAGS G-LEAGUE NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ