ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ

Ούνικς: Πριν από τον... Χεζόνια υπέγραψε ο Τζεκίρι

Ο Τόνι Τζεκίρι στον αγώνα της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ
Ο Τόνι Τζεκίρι στον αγώνα της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ EUROKINISSI

Η απόκτηση του Μάριο Χεζόνια δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την ρωσική Ούνικς, η οποία προτίμησε να επισημοποιήσει πρώτα τη συμφωνία της με τον Νιγηριανό σέντερ Τόνι Τζεκίρι.

Η Ούνικς θα παίξει του χρόνου στην EuroLeague, ως φιναλίστ του Eurocup, και σκοπεύει να εμφανιστεί όσο πιο δυνατή τής επιτρέπει το μπάτζετ της. Η απόκτηση για τον επόμενο χρόνο του Νιγηριανού Τόνι Τζεκίρι, σέντερ (2.13μ) με εμπειρία από τη διοργάνωση, ήταν η επόμενη κίνηση του ρωσικού κλαμπ που με προπονητή πλέον τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς συμπληρώνει ένα-ένα τα κομμάτια του ρόστερ.

Ο Τζεκίρι έβγαλε την περσινή σεζόν στην Μπασκόνια, μετρώντας 6 πόντους (με 51% στα δίποντα), 4.9 ριμπάουντ και σχεδόν 2 ασίστ ανά 18'50'' συμμετοχής στα παιχνίδια της κορυφαίας διοργάνωσης. Ανάλογοι ήταν οι αριθμοί του στην εξίσου απαιτητική ACB (6.9 πόντοι, 4.9 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ σε 18'57''). Προηγουμένως ήταν από τους πρώτους παίκτες που είχε συστήσει η Βιλερμπάν στο ευρύ κοινό, ανοίγοντάς του τον δρόμο για τη συμφωνία του με την ομάδα από τη Βιτόρια. Με Γάλλους είχε 8.7 πόντους και 7.5 ριμπάουντ παίζοντας σχεδόν 24 λεπτά ανά ματς στη διοργάνωση που διακόπηκε.

Μεριμώντας για τις εκκρεμότητας στη φροντ λάιν, η Ούνιξ συνέχισε να κινείται δυναμικά στην αγορά. Είχαν ήδη προηγηθεί η παραμονή των Κάνααν - Τζον Μπράουν και η ένταξη των Ουίλ Τόμας και Λορέντζο Μπράουν, παράλληλα με την ενίσχυση του ρωσικού στοιχείου (Ζάιτσεφ, Βοροντσέβιτς, Κομόλοβ, Βάλιεβ). Από τη στιγμή που θα υπογράψει και ο Κροάτης Μάριο Χεζόνια, το ρόστερ θ' αποκτήσει επιπλέον δυναμική.

TAGS ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ EUROLEAGUE VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ