Οριζόντιο vs. κάθετου μπάσκετ

Η φροντ λάιν της Μπαρτσελόνα συγκροτείται από ποιοτικούς παίκτες, που ωστόσο, δεν είναι και οι πιο γρήγοροι του πλανήτη. Αυτό θέλει να το αξιοποιήσει ο Παναθηναϊκός απόψε (21.30, ΔΤ), χωρίς να ξεχνά τους κοντούς της παρέας.
Η ιστορία τους είναι μεγάλη και πλούσια σε συγκινήσεις. Ακόμα και η τελευταία φορά που… τα είπαν, είχε ενδιαφέρον διάρκειας πέντε αγώνων. Γιατί τόσα χρειάστηκε η σειρά τους στα πλέι οφ, ώσπου να πάρει η Μπαρτσελόνα το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου. Τι θα δούμε σήμερα (31/1, 21.30, ΔΤ);
Μάχη γιγάντων. Κυριολεκτικά. Αυτός που θα κυριαρχήσει στη ρακέτα, θα κυριαρχήσει… γενικότερα. Οι Λασμέ, Γκιστ, Μπατίστ, Μαυροκεφαλίδης και Φώτσης καλούνται να περιορίσουν τη δράση των Τόμιτς, Ντόρσι, Λόρμπεκ και άχμπαρ (ο Λάμπε έμεινε στη Βαρκελώνη, λόγω θέματος που προέκυψε με τη θεραπεία που του έδωσαν για την ακμή στην πλάτη).
Το οριζόντιο μπάσκετ θα συναντήσει το κάθετο, με τη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού να καλείται να βρει την άκρη, χωρίς να ζητά μεγάλη βοήθεια από τα άλλα παιδιά, που θα έχουν να… τακτοποιήσουν τους περιφερειακούς. Αλλιώς οι Ναβάρο, Όλεσον και Χουέρτας θα τους τιμωρήσουν.
Εξυπακούεται πως ο ηγέτης των “μπλαουγκράνα” πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Γιατί μπορεί να μην ζει τη δεύτερη νιότη, αλλά έχει ακόμα ποιοτικά λεπτά που μπορούν να “σκοτώσουν” τον αντίπαλο. Ο Μπράμος είναι ο πιθανότερος να “πιάσει” τον La Bomba.
Την ίδια ώρα, δεν πρέπει να υποτιμήσουν οι “πράσινοι” τη δημιουργικότητα του Χουέρτας ή την ικανότητα του Όλεσον να πεταχτεί από το πουθενά, για να διαμορφώσει καταστάσεις. Φυσικά και δεν ξεχάσαμε τον Παπανικολάου. Απλά τον αφήσαμε για το τέλος. Προφανώς και οι νταμπλούχοι Ελλάδος ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν.
Συμπερασματικά, θα ήταν χρήσιμο ο ΠΑΟ να “πατήσει” στο αργοκίνητο των ψηλών της “Μπάρτσα” και το supporting cast των γηπεδούχων να δώσει περισσότερα από εκείνο των φιλοξενούμενων, με κατ’ αρχάς ανάγκη την άμυνα. Δηλαδή, εστιάστε και στους Ματσιούλις-Ούκιτς-Μπράμος vs. Όλεσον-Παπανικολάου-Αμπρίνες.