EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Υπάρχει κάτι πολύ ξεχωριστό ανάμεσα σε μένα και τον Γιασκεβίτσιους απ' τον καιρό του Παναθηναϊκού"

Ομπράντοβιτς: "Υπάρχει κάτι πολύ ξεχωριστό ανάμεσα σε μένα και τον Γιασκεβίτσιους απ' τον καιρό του Παναθηναϊκού"
ABA LEAGUE J.T.D/DRAGANA STJEPANOVIC

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην Τουρκία και αναφέρθηκε στον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους, στη ζωή των προπονητών, στον Κέβιν Πάντερ και στο προτεινόμενο σύστημα των trades στην EuroLeague.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδωσε μεγάλη συνέντεξη στο S-Sport και αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της EuroLeague, στον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους και στις πρόσφατες απολύσεις προπονητών. Επισήμανε ότι "δεν έχουμε ζωή ως προπονητές", ανέδειξε το πόσο σημαντική ήταν η παραμονή του Κέβιν Πάντερ στην Παρτίζαν και απάντησε στην ερώτηση για τα νεοσύστατα trades στην διοργάνωση. Αναλυτικά, τόνισε:

Για το ποια ήταν η συζήτηση που είχε με τον Σάρας Γιασκεβίτσιους, όταν ανέλαβε την Φενέρμπαχτσε: "Μισώ αυτόν τον άνθρωπο, είναι πολύ κακός άνθρωπος (σ.σ. γέλια). Για να μιλήσω στα σοβαρά είναι ένας πολύ καλός φίλος. Έχουμε μια άριστη σχέση. Στον καιρό που έπαιζε για εμένα στον Παναθηναϊκό αρχίσαμε να έχουμε αυτή τη σχέση και την κρατήσαμε. Υπάρχει κάτι πολύ ξεχωριστό ανάμεσά μας.

Μου άρεσε ο χαρακτήρας του όταν έπαιζε για έμενα στον Παναθηναϊκό, μου αρέσει τώρα ο τρόπος που προπονεί, αυτό το πάθος που έχει για το παιχνίδι. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Πάντα του εύχομαι τα καλύτερα συν ότι είναι προπονητής της παλιάς μου ομάδας. Θα βρει τον τρόπο και θα καταλάβει τα πάντα για την πόλη. Είναι ο Σαρούνας και δεν έχω καμία αμφιβολία για εκείνον".

Για τις πρόσφατες απολύσεις προπονητών: "Αυτή είναι μια παλιά ιστορία. Πάντα υπάρχει πίεση στους προπονητές και εμείς που είμαστε από μέσα το καταλαβαίνουμε. Αλλά τι μπορείς να κάνεις; Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις με τον ίδιο τρόπο, να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και να εμπιστεύεσαι τους παίκτες σου. Πάντα ο σύλλογος αποφασίζει. Ξέρουμε ότι είναι ευκολότερο να αλλάξεις έναν, παρά δέκα ανθρώπους.

Στο παρελθόν, οι ομάδες εμπιστευόντουσαν τους προπονητές για μια συγκεκριμένη περίοδο με βάση τα αποτελέσματα. Οι ιδιοκτήτες και οι πρόεδροι αποφασίζουν για όλα και οι αποφάσεις τους εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Για αυτό το πιο σημαντικό που έχουμε δημιουργήσει είναι η ένωση προπονητών για να προστατεύουμε τον εαυτό μας, που εξασφαλίζει ότι όποιος απολυθεί, θα πληρωθεί και συναναστρέφεται με την EuroLeague. Αυτό είναι πολύ θετικό"

Για το αν η EuroLeague μετατρέπεται σε ένα πρωτάθλημα παικτών και όχι προπονητών: "Όχι δεν ισχύει αυτό, όλοι οι προπονητές κάνουν καλή δουλειά. Όταν έφυγε ο Δημήτρης Ιτούδης από την Φενέρμπαχτσε, ο κόσμος ζήτησε τη γνώμη μου για τον Σαρούνας (σ.σ. Γιασκεβίτσιους). Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον Δημήτρη, αλλά αυτή είναι η ζωή μας. Πήγε ένας άλλος φίλος εκεί.

Όπως έχω πει, λυπάμαι που ο Δημήτρης έχασε τη θέση του, αλλά είμαι χαρούμενος για τον Σάρας. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αλλά εμείς δίνουμε περισσότερο από το 100% από αυτό που έχουμε μέσα μας και αυτό κάποιες φορές δεν είναι αρκετό. Αυτή είναι η ζωή του προπονητή. Ο κόσμος δεν το αναγνωρίζει αυτό. Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι δύσκολοι μήνες.

Σήμερα σηκώθηκα 05.30 το πρωί, ήρθα για την συνέντευξη και μετά πηγαίνω απευθείας στην προπόνηση. Δεν έχουμε ζωή. Είμαστε στην προπόνηση, μετά βρισκόμαστε στην αποστολή για το γήπεδο, προετοιμάζουμε τα επόμενα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Τον Δεκέμβριο παίζουμε έντεκα ματς και τον Ιανουάριο έχουμε, επίσης, έντεκα ματς. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαστε εδώ γιατί μας αρέσει. Πρέπει να αγαπάς την δουλειά σου και να προχωράς"

Για το αν είναι διαχειρίσιμο και "βιώσιμο" να υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια σε διάστημα λίγων ημερών: "Όπως πάντα λέω, αυτή δεν είναι η σωστή στιγμή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Η σωστή στιγμή είναι μετά τον τελικό της EuroLeague, αλλά τότε όλοι συζητούν για την επόμενη σεζόν. Εκείνη είναι η σωστή στιγμή, όχι τώρα. Κάποιοι αποφασίζουν για το πρόγραμμα πριν αρχίσει η σεζόν. Οπότε γιατί συζητάμε τώρα; Θα μιλήσω για την δική μου ομάδα. Γιατί έχουμε περίπου 14 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας; Θα σας πω γιατί. Γιατί ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με αυτό το φορμάτ της διοργάνωσης που παίζουν όλες οι ομάδες εναντίον όλων. Οπότε αν θέλουμε να συζητήσουμε για το πρόγραμμα πρέπει να το κάνουμε μετά τον τελικό, μετά τη λήξη της σεζόν, όχι τώρα"

Για το πόσο σημαντική ήταν η παραμονή του Κέβιν Πάντερ στην ομάδα, μετά το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού: "Ήταν πολύ σημαντικό γιατί δουλεύουμε μαζί περίπου τρία χρόνια. Το δεύτερο χρόνο έγινε αρχηγός της ομάδας. Είναι μια σημαντική λύση για εμάς γιατί ο Κέβιν είναι παράδειγμα για όλους. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι πραγματικός αρχηγός. Μιλήσαμε για τον ρόλο του, που μπορεί να μην τον καταλάβαινε στην αρχή. Αλλά δεν είχε ποτέ πρόβλημα.

Το περασμένο καλοκαίρι πολλές ομάδες προσπάθησαν να τον υπογράψουν αλλά είμαι χαρούμενος που οι άνθρωποι της Παρτίζαν, η διοίκηση, ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν και να τον κρατήσουν. Ήταν ένας τρόπος να μου δείξουν ότι νοιάζονται και αγαπούν την ομάδα γιατί δεν μιλάμε για νορμάλ μπάτζετ (σ.σ. για την παραμονή του Πάντερ). Ήταν μια ειδική περίπτωση και αυτά τα χρήματα ήρθαν έξω από το μπάτζετ. Είναι κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενο γιατί η Παρτίζαν είναι ένα ξεχωριστό κλαμπ"

Για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα προκριθεί στο Final Four: "Η EuroLeague είναι μια πολύ ειδική διοργάνωση γιατί κάθε προσπάθεια με την μπάλα μετράει, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Είναι ξεχωριστή διοργάνωση και όλοι το αναγνωρίζουν αυτό. Μάλιστα η φετινή EuroLeague είναι εξαιρετική. Αν δείτε την κατάσταση στην βαθμολογία, θα καταλάβετε. Για δημιουργήσεις μια ομάδα που θα προκριθεί στο Final Four, πρέπει να έχεις υγιείς παίκτες, να έχεις ποιότητα και να παίζεις ως ομάδα".

Για το ποια είναι η άποψή του για την πρόταση που αφορά στη σύσταση των trades στην EuroLeague: "Ποιο είναι το νόημα να το συζητήσουμε τώρα; Είναι αυτό που έχω πει. Να το συζητήσουμε στο τέλος της σεζόν. Όλες οι καλοπροαίρετες ιδέες είναι καλοδεχούμενες. Τόσο στο μπάσκετ, όσο και στη ζωή η εξέλιξη περνάει από το να αλλάζουμε κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Πρέπει να το σκεφτώ και στο τέλος της σεζόν θα το συζητήσουμε."

Για το αν έχει αγαπημένα μέρη όταν πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη: "Φυσικά έχω κάποια αγαπημένα μέρη και σίγουρα όταν πια δεν θα προπονώ θα έρθω στην Κωνσταντινούπολη για να απολαύσω την πόλη".

TAGS EUROLEAGUE ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ