EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: Το εξωπραγματικό 20/21 στα playoffs κι ο πόθος για ένα ακόμα Final Four

Ομπράντοβιτς: Το εξωπραγματικό 20/21 στα playoffs κι ο πόθος για ένα ακόμα Final Four
ABA LEAGUE / PARTIZAN NIS / DRAGANA STJEPANOVIC

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετράει 20 προκρίσεις σε 21 σειρές playoffs στα Κύπελλα Ευρώπης και έχει το μεγαλύτερο κίνητρο για να οδηγήσει την Παρτίζαν στο Final Four της EuroLeague.

Έχει χαρακτηριστεί άρχοντας των δαχτυλιδιών, κορυφαίος, απόλυτος. Κι όχι άδικα. Η καριέρα 31 ετών που έχει στην πλάτη του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι αξιοζήλευτη και ενδεχομένως ανεπανάληπτη. Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα των φετινών playoffs της EuroLeague ο Σέρβος τεχνικός έχει κάθε λόγο να νιώθει αισιόδοξος για το ματσάρισμα της Παρτίζαν με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι ας έχει η ομάδα του μειονέκτημα έδρας.

Ο λόγος; Το απίστευτο στατιστικό στοιχείο που έχει πετύχει ο ίδιος στην προπονητική του διαδρομή. Για να γίνουμε σαφείς, ο Ομπράντοβιτς έχει κερδίσει τις 20 από τις 21 σειρές playoffs, στις οποίες έχει συμμετάσχει από το 1992 στα Κύπελλα Ευρώπης. Η μοναδική φορά που ηττήθηκε σε post season ήταν το 2006, όταν ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε με πλεονέκτημα έδρας από την Ταού, δηλαδή τη σημερινή Μπασκόνια.

Συνολικά ο Ομπράντοβιτς μετράει 49 νίκες και 13 ήττες (79%) σε επίπεδο playoffs ευρωπαϊκών διοργανώσεων και έχει κερδίσει σειρές playoffs με έξι διαφορετικές ομάδες, δηλαδή με Παρτίζαν, Μπανταλόνα, Ρεάλ, Μπενετόν Τρεβίζο, Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε.

Φυσικά οι επιτυχίες του παρελθόντος δεν σβήνουν τη δίψα για νέες διακρίσεις και ο Ομπράντοβιτς δήλωσε ενόψει των αγώνων με τη βασίλισσα: "Είναι σημαντικό για την Παρτιζάν και για μένα ως προπονητή της Παρτιζάν είναι ακόμα πιο σημαντικό. Αυτοί οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν πως είναι να κερδίζεις στα playoffs. Είναι σημαντικό να πάει η Παρτιζάν στο Final Four, δεν μπορώ να έχω μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. Ήμασταν έκτοι. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, δηλαδή αυτά τα τρία βήματα και να πάμε παρακάτω".

TAGS EUROLEAGUE ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ