ABA LEAGUE

Ομοσπονδία της Σερβίας εναντίον ABA League λόγω Ερυθρού Αστέρα: "Προσπάθεια γελοιοποίησης του πρωταθλήματος και της χώρας μας"

Καμπάσο και Πετρούσεβ
Καμπάσο και Πετρούσεβ ABA LIGA

Η Ομοσπονδία της Σερβίας με ανακοίνωσή της τα έβαλε ανοιχτά με τους ανθρώπους της Αδριατικής Λίγκας επειδή προγραμμάτισαν τους τελικούς ίδιες ημερομηνίες με τους τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια γελοιοποίησης της Σερβίας.

Το θέμα με τους τελικούς της ABA League, που πέφτουν πάνω σε αυτούς της σερβικής λίγκας, παίρνει συνεχώς προεκτάσεις. Προεκτάσεις που - έπειτα από μία επιθετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Σερβίας - φτάνουν ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο πλέον.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα ότι δεν θα κατέβει στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, η σερβική Ομοσπονδία εξέδωσε δική της επιθετική ανακοίνωση, πηγαίνοντας την συζήτηση έξω από τα παρκέ.

"Η Ομοσπονδία της Σερβίας έμαθε με έκπληξη την ανακοίνωση της ABA League με τις ημερομηνίες των τελικών, που πέφτουν πάνω σε αυτές του πρωταθλήματος Σερβίας. Με λύπη αναφέρουμε ότι αυτό έδειξε ασέβεια προς την Σερβία, τους σερβικούς συλλόγους και το σερβικό μπάσκετ!" ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση, για να συνεχίσει σε ακόμα πιο επιθετικό ύφος:

"Δεν είναι ξεκάθαρη η πρόθεση κάποιων, οι οποίοι το έκαναν αυτό τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση των ημερομηνιών της σερβικής λίγκας και έχουν καθοριστεί, εκτός από το ότι κάνουν προσπάθεια να γελοιοποιήσουν το σερβικό μπάσκετ, την σερβική λίγκα, αλλά και την χώρα μας, που διαθέτει μεγάλα κεφάλαια για την ανάπτυξη του αθλήματος, τα οποία ανεβάζουν την ποιότητα της ABA League".

Κλείνοντας, η Ομοσπονδία της Σερβίας αναφέρει ότι "δεν θα αλλάξουμε το πρόγραμμά των τελικών, όχι μόνο για λόγους αυτοσεβασμού, αλλά και επειδή δεν έχουμε επιθυμία να μπλέξουμε το καλεντάρι, κάτι που θα απειλούσε το ξεκίνημα της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων. Περιμέναμε 3 εβδομάδες για τις ημερομηνίες των τελικών της ABA League! Και η γνωστοποίηση αυτών ήρθε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας νέο πρόβλημα, χωρίς ευελιξία".

Για την ιστορία, η αναφορά της σερβικής Ομοσπονδίας σε προσπάθεια "γελοιοποίησης της Σερβίας" είναι που ανεβάζει τους τόνους. Ο λόγος είναι ότι στην ABA League συμμετέχουν ομάδες από χώρες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βοσνία), η οποία την δεκαετία του 90' διαλύθηκε μέσα από μία σειρά εμφυλίων πολέμων.

Την ίδια στιγμή βέβαια, προκαλεί ενδιαφέρον ότι η σερβική Ομοσπονδία πάει την συζήτηση εκεί, όταν ο Ερυθρός Αστέρας υποστηρίζει ότι ο λόγος που η ABA League προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ήταν οι πιέσεις που δέχθηκε από την Παρτίζαν (μίας σερβικής ομάδας δηλαδή). Όσο για τον λόγο που η Παρτίζαν θα είχε συμφέρον από αυτό; Η πρωτοφανής γκάφα που την έθεσε εκτός playoffs της σερβικής λίγκας, με αποτέλεσμα να της έχει μείνει πλέον μόνο η ABA League.

TAGS ABA LEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ