ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το δεύτερο πρωτάθλημα του Μπαρτζώκα, το τέταρτο του Σλούκα και του Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Το δεύτερο πρωτάθλημα του Μπαρτζώκα, το τέταρτο του Σλούκα και του Παπανικολάου
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Καρέ από πρωταθλήματα Ελλάδας μετράνε οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου μετά την κατάκτηση της Basket League 2022-23 με τον Ολυμπιακό. Back-to-back κούπες για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το 14ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός, μετά από όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στον 4ο τελικό της Basket League 2022-23 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε στα δύο εγχώρια πρωταθλήματα (2022, 2023), ενώ οι παλιοσειρές των ερυθρολεύκων, δηλαδή οι Κώστας Σλούκας (2012, 2015, 2022, 2023) και Κώστας Παπανικολάου (2012, 2016, 2022, 2023) μετρούν πλέον από τέσσερα έκαστος.

Από δύο πρωταθλήματα Ελλάδας μετράνε και όσοι παίκτες βρίσκονται στον Ολυμπιακό από την περσινή αγωνιστική περίοδο, δηλαδή οι Σάσα Βεζένκοβ, Τόμας Γουόκαπ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Μουσταφά Φαλ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης έχει πλέον τρία πρωταθλήματα στο παλμαρέ του, αφού είχε κατακτήσει το εν λόγω τίτλο και το 2017 ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Αντίθετα, το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Basket League πανηγύρισαν οι Αϊζάια Κάναν, Άλεκ Πίτερς, Τζοέλ Μπόλομποϊ, Ταρίκ Μπλακ, Τζορτζ Πάπας, Παναγιώτης Τσάμης και Βενιαμίν Αμπόση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ