ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το χρονικό της επιστροφής στη Stoiximan Basket League

Οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης με την φανέλα του Ολυμπιακού
Οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης με την φανέλα του Ολυμπιακού PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και επίσημα στην Stoiximan Basket League έπειτα από δύο σεζόν στην Α2 και το SPORT24 θυμάται τι προηγήθηκε της επιστροφής των "ερυθρόλευκων" στην μεγάλη κατηγορία.

Ήταν Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, τότε που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην βγει η ομάδα στο παρκέ για το δεύτερο μέρος του ημιτελικού κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η απόφαση αυτή στιγμάτισε το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ λίγους μήνες αργότερα, έφτασε στο αποκορύφωμά της με την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στα playoffs του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα αντιμετώπιζε και πάλι τους "πράσινους". Αυτή ήταν και η απόφαση που τους έστειλε στην Α2.

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά παράπονα εκείνο το βράδυ από τη διαιτησία των Παναγιώτη Αναστόπουλου, Τάσου Μάνου και Χρήστου Παναγιώτου. Τα τρία φάουλ που χρεώθηκε ο Ολυμπιακός από το πρώτο κι όλας λεπτό ήταν εκείνα που ξεχείλισαν το ποτήρι. Οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να παραμείνουν στα αποδυτήρια και να μην επιστρέψουν ξανά στο παρκέ για το δεύτερο μισό του αγώνα, μία απόφαση που έμελλε να αλλάξει την Stoiximan Basket League.

Η ιστορία έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό στα playoffs, μία απόφαση που σήμανε την αρχή του τέλους. Το παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας στο ΣΕΦ που έκλεισε την κανονική περίοδο για τους "ερυθρόλευκους" στις 8 Μάϊου 2019, έμελλε να ήταν και το τελευταίο τους στην μεγάλη κατηγορία.

Τις επόμενες δύο σεζόν το ελληνικό μπάσκετ ήταν πιο φτωχό, δεν είχε τα μεγάλα ντέρμπι που θα περίμενε το φίλαθλο κοινό, γεγονός που κόστισε στη δημοφιλία του πρωταθλήματος. Στα δύο αυτά χρόνια οι Πειραιώτες πορεύτηκαν με δύο ομάδες, μία που αγωνιζόταν στην Α2 και μία που αγωνιζόταν αποκλειστικά στην EuroLeague. Η ζημιά στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε γίνει και η επιστροφή του Ολυμπιακού στην μεγάλη κατηγορία ήταν μονόδρομος, όπως είχε αναφέρει ο Παντελής Διαμαντόπουλος στην εκπομπή "Show Must Go On Live".

Η σεζόν 2019/20, ήταν η πρώτη από τις δύο χρονιές που ο Ολυμπιακός Β' πλέον, αγωνίστηκε στην Α2 κατηγορία, την ώρα που η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού είχε αφοσιωθεί στην EuroLeague. Το τέλος της πρώτης σεζόν του Ολυμπιακού Β' στην κατηγορία ήταν πρόωρο καθώς ο κορονοϊός αποφάσισε να διακόψει από νωρίς τη χρονιά. Η επόμενη σεζόν ωστόσο ήταν εκείνη που είχαν κυκλώσει οι Πειραιώτες και που με δυνατό ρόστερ και σταθερά βήματα, θα επιχειρούσαν την "καθαρή" τους άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Και το κατάφεραν. Μπορεί να έχασαν την απευθείας άνοδο από τον Απόλλωνα Πάτρας, ωστόσο την κέρδισαν στα μπαράζ ανόδου απέναντι στο Μαρούσι.

Η στιγμή της επιστροφής του Ολυμπιακού στην Stoiximan Basket League είναι γεγονός. Επρόκειτο άλλωστε για ένα κοινό μυστικό, όπως το χαρακτήρισε και ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή "Show Must Go On". Ένα μυστικό που επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7), όταν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δήλωσαν την ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, μετά από δύο σεζόν, πολλές ενστάσεις και αντιπαραθέσεις, θα δούμε και πάλι τους Πειραιώτες στην μεγάλη κατηγορία. Οι περισσότεροι συμφωνούν πως πρόκειται για μία απόφαση που θα βελτιώσει το ελληνικό πρωτάθλημα και θα επαναφέρει τα μεγάλα ντέρμπι.

Οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν και μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας θα είναι οι δύο νέες προσθήκες στο φετινό πρωτάθλημα που αναμένεται σαφώς πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Σπύρο Καβαλιεράτος στην εκπομπή "Show Must Go On Live" του Παντελή Διαμαντόπουλου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ