ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι απομένει για να υπογράψει και να ανακοινωθεί ο Πετρούσεβ

Ολυμπιακός: Τι απομένει για να υπογράψει και να ανακοινωθεί ο Πετρούσεβ
ABA LEAGUE J.T.D. / EMILIJA JOVANOVIC

Οι Σακραμέντο Κινγκς αφήνουν ελεύθερο τον Φιλίπ Πετρούσεβ (23 χρόνων, 2.11 μέτρα) όπως ανέφερε ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι και ανοίγει ο δρόμος για την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Τι απομένει για να ολοκληρωθεί το deal με τους ερυθρόλευκους και τον Σέρβο σέντερ.

Οι Σακραμέντο Κινγκς θα αποδεσμέυσουν τον Φιλίπ Πετρούσεβ (23 χρόνων, 2.11 μέτρα) σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, με τον Ολυμπιακό να περιμένει για να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν προφορική συμφωνία με τον παίκτη και αυτό που απομένει είναι να παρέλθουν οι 48 ώρες, να ολοκληρωθεί δηλαδή η προθεσμία του δικαιώματος των ομάδων του NBA να τον κάνουν δικό τους με το ίδιο συμβόλαιο που είχε στους "βασιλιάδες".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αν δεν δεχθεί κάποια πρόταση από τον "μαγικό" κόσμο του NBA, τότε ο Σέρβος σέντερ θα επιστρέψει στην Ευρώπη από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα και να αγωνιστεί για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Εξελίξεις για την συγκεκριμένη υπόθεση αναμένονται από την Δευτέρα (27/11).

Σε περίπτωση που δεν βρει κάποιο συμβόλαιο στο NBA θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Γηραιά Ήπειρο έπειτα από λίγους μήνες. Στην Ευρώπη υπάρχει μόνο μία ομάδα για εκείνον: ο Ολυμπιακός.

Εφόσον ολοκληρωθεί το deal μεταξύ των δύο πλευρών, ο Πετρούσεβ θα έχει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague, ενώ αναφορικά με την Stoiximan Basket League υπάγεται στον κανονισμό των ξένων για 6+1.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του στην Ευρώπη ήταν ο Ερυθρός Αστέρας την σεζόν 2022-23, στον οποίο μετακόμισε μετά από μία χρονιά στην Αναντολού Εφές. Η έναρξη της επαγγελματικής μπασκετικής του σταδιοδρομίας έγινε στην Σερβία και την Μέγκα (2020-21).

Στα δύο χρόνια παρουσίας του στην EuroLeague έχει μετρήσει κατά μέσο όρο 8.5 πόντους και 3.8 ριμπάουντ.

Έχοντας επιλεγεί το 2021 από τους Σίξερς στο NBA Draft, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Φιλαντέλφια το 2023 όπου κατέγραψε μία συμμετοχή. Στο πλαίσιο ανταλλαγής μετακόμισε στο Σακραμέντο, όπου αγωνίστηκε για δύο παιχνίδια με την φανέλα των Κινγκς, στο βραχύβιο όπως αποδεικνύεται πέρασμά του από τους "βασιλιάδες".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE NBA ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ