ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα πεπραγμένα του κυρίαρχου Πίτερς κόντρα στην Ζάλγκιρις

Ολυμπιακός: Τα πεπραγμένα του κυρίαρχου Πίτερς κόντρα στην Ζάλγκιρις
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΑΡΑΚΑΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Ζάλγκιρις Κάουνας και επικράτησε των Λιθουανών με 75-72, με τον Άλεκ Πίτερς να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να οδηγεί την ομάδα του Πειραιά στη νίκη.

Στην επικράτηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Ζάλγκιρις για το τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης", ο Άλεκ Πίτερς είχε κυριαρχική εμφάνιση, όντας καταλυτικός στην επίτευξη της νίκης για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο φόργουορντ των ερυθρολεύκων πάτησε παρκέ για σχεδόν τρία δεκάλεπτα (29'33") και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους, έχοντας δυναμική παρουσία, καθώς παράλληλα μάζεψε και 8 ριμπάουντ, "αγγίζοντας" το νταμπλ - νταμπλ.

Ο Πίτερς αποτελούσε απειλή και πίσω από την γραμμή των 6μ75, ευστοχώντας σε τρία τρίποντα από τις επτά προσπάθειες που πήρε (42%), ενώ είχε πολύ καλό ποσοστό και στα δίποντα, δοκιμάζοντας ωστόσο λιγότερα σουτ μέσα από το τρίποντο (3/5, 60%).

Στις τρεις φορές που συνδέθηκε με το καλάθι από απόσταση, το έκανε υποδεχόμενος την μπάλα και σουτάροντας χωρίς ντρίμπλα, έχοντας καλές τοποθετήσεις όταν οι ερυθρόλευκοι γυρνούσαν την μπάλα, καθώς τα σουτ που πήρε ήταν υπό καλές προϋποθέσεις και όχι από βεβιασμένες προσπάθειες.

Ο ύψους 2.06 φόργουορντ βρήκε χώρο να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας πόντους στον αιφνιδιασμό. Δύο εξ αυτών μάλιστα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα καθοριστικοί, καθώς έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τους ερυθρόλευκους στη συνέχεια να διαχειρίζονται το προβάδισμά τους και να φτάνουν στη νίκη.

Μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ ισοπέδωσαν την front line της Ζάλγκιρις αποτελώντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό δίδυμο που συνολικά σκόραρε 30 πόντους και μάζεψε 20 ριμπάουντ.

Ο ρόλος του τη νέα αγωνιστική περίοδο αναμένεται να είναι ανανεωμένος μετά την φυγή του Σάσα Βεζένκοβ για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και ήδη από τα φιλικά προετοιμασίας (έστω κι αν είναι είναι νωρίς ακόμα) δείχνει έτοιμος να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΥΡΩΠΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ