ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Πετρούσεβ και η αναζήτηση περιφερειακού

Ο Φίλιπ Πετρούσεβ
Ο Φίλιπ Πετρούσεβ CREDIT: NIKOLA KRSTIC/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Ολυμπιακός εξετάζει την αγορά για απόκτηση περιφερειακού, μετά τον τραυματισμό του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ενώ παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεβ, που βρίσκεται στους Σακραμέντο Κινγκς, όπως εξήγησε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή "The Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού μίλησε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή "The Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο. Όπως εξήγησε, οι ερυθρόλευκοι χτενίζουν την αγορά για την εύρεση ενός περιφερειακού παίκτη μετά από τον τραυματισμό του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ενώ μέχρι πρότινος όλο το βάρος είχε πέσει στην απόκτηση παίκτη για την front-line.

Ακόμα, εξήγησε πως για τις θέσεις των ψηλών έχει ξεχωρίσει το όνομα του Φίλιπ Πετρούσεβ, ο οποίος βέβαια δεν είναι ελεύθερος. Στον Ολυμπιακό κοιτάνε με πολύ μεγάλη προσοχή τι μέλλει γενέσθαι με τον Σέρβο φόργουορντ/σέντερ των Κινγκς, ο οποίος έχει αγωνιστεί μόλις για 11.6 δευτερόλεπτα με την ομάδα του Μάικ Μπράουν, ενώ κάνει και κάποιες προπονήσεις με την θυγατρική ομάδα του Σακραμέντο στην G-League.

"Δύο παίκτες θα κοιτάξει ο Ολυμπιακός. Το είπε ο Μπαρτζώκας. Από τη στιγμή που βγήκε η διάγνωση για τον Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος θα είναι ένα μήνα εκτός, βγήκε στην αγορά για γκαρντ. Από την Τετάρτη το βράδυ ο Ολυμπιακός ξανβγήκε στην αγορά για γκαρντ, ενώ είχε παραμείνει και παραμένει στην αγορά για ψηλό.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει αυτή τη στιγμή για δύο παίκτες και για ψηλό και για κοντό. Είναι θέμα χρόνου να αποδεσμεύσουν οι Κινγκς τον Πετρούσεβ θεωρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές του άλλου, θα έχει αποδεσμευθεί λογικά. Από τη στιγμή που δεν έχει αποδεσμευθεί, δεν μπορεί να πει κανένας ότι είναι διαθέσιμος. Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την περίπτωση. Το έχεις πει εδώ και έναν μήνα εσύ. Από τη στιγμή που δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο, ανά πάσα ώρα και στιγμή φεύγει. Δεν είναι σαν όλους τους άλλους (σσ. τον Βεζένκοβ και τον Μίτσις).

Από τη στιγμή που τον έδιωξε η πρώτη ομάδα και οι Κινγκς δεν τον υπολογίζουν, νομίζω ότι αν μείνει ελεύθερος, ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί. Για αυτό και περιμένει θεωρώ για τον ψηλό. Δεν θα πάει σε μία λύση χαμηλότερου επιπέδου, γιατί περιμένει τον Πετρούσεβ. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι έχει κλείσει, ούτε ότι έχει υπογράψει, ούτε ότι είναι δικός του. Να τα προσέξουμε αυτά. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα στο NBA. Μπορεί να γίνει ανταλλαγή ή να ενδιαφερθεί κάποια άλλη ομάδα. Δεν θεωρώ ότι θα γίνει από τη στιγμή που ουσιαστικά δύο τον έχουν απορρίψει.

Είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός περιμένει. Αυτό είναι το δεδομένο. Ούτε παραπάνω, ούτε λιγότερο. Είναι στο στόχαστρο, αλλά ανήκει στους Σακραμέντο Κινγκς. Όταν θα σταματήσει να ανήκει στους Κινγκς θα είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία και εκείνη την ημέρα που θα μείνει ελεύθερος, θα έρθουμε να συζητήσουμε εντελώς διαφορετικά.

Για κοντό ο Ολυμπιακός είναι στην ουσία στο μηδέν, αλλά είναι νομίζω επιτακτική η άναγκη για να πάρει έναν παίκτη. Μπορεί στην περίπτωση αυτή να πάρει έναν παίκτη ειδικών συνθηκών. Για τώρα, για να βγει η σεζόν. Στην περίπτωση του Πετρούσεβ, στην περίπτωση του ψηλού πάει να πάρει έναν παίκτη που θα τον έχει κάποια χρόνια και είναι από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Είναι μια επένδυση και για τώρα και για το μέλλον. Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί κοντοί, θα πρέπει να πας να 'σπάσεις' κάποιον από το EuroCup ή το BCL. Είναι αυτοί οι παίκτες έτοιμοι; Εδώ βλέπουμε τον Ναν που είναι από το NBA και χρειάζεται κι αυτός χρόνο", είπε μεταξύ άλλων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE THE SHOW MUST GO ON LIVE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ