ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μόουζες Ράιτ ο εκλεκτός του Μπαρτζώκα για τη θέση του σέντερ

Ο Μόζες Ράιτ
Ο Μόζες Ράιτ CREDIT: AUSTIN MCAFEE/CSM/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Ο Μόουζες Ράιτ (25 χρονών, 2.06 μέτρα) είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός για την θέση του σέντερ, με τον Αμερικανό σέντερ της τουρκικής Μερκεζεφέντι να είναι ψηλά στην λίστα των "ερυθρόλευκων".

Το όνομα αυτού, Μόουζες Ράιτ (25 χρονών, 2.06 μέτρα). Ο Αμερικανός σέντερ της τουρκικής Μερκεζεφέντι ξεχώρισε από το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού και είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα για την θέση του σέντερ, έπειτα από το κενό που δημιουργήθηκε λόγω των τραυματισμών των Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μουσταφά Φαλ, που είχε ως αποτέλεσμα να ψάξουν οι "ερυθρόλευκοι" στην αγορά για παίκτη.

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη, που αποτελεί το νέο φυντάνι της Μερκεζεφέντι, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία.

Πρόκειται για έναν αθλητικό ψηλό, που είναι εξαιρετικός σε καταστάσεις Pick and Roll, αφού ρολάρει πάντα δυναμικά στο καλάθι και έχει πολύ καλά τελειώματα, ενώ είναι καλός ριμπάουντερ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ράιτ αγωνίζεται εδώ και μερικές εβδομάδες στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπου έπειτα από 5 αγώνες έχει 26.4 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.4 κοψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο κολέγιο του Τζόρτζια Τεκ, ενώ έχει δύο (μικρά) περάσματα από το NBA με την φανέλα των Μάβερικς και των Κλίπερς (την σεζόν 2021/22). Την σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε στην Κίνα με την φανέλα της Ζεγιάνγκ, όπου είχε 12.1 πόντους και 6.8 ριμπάουντ μέσο ο΄ρο σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Στην Κίνα αγωνίστηκε και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, αριθμώντας 12.8 πόντους και 6.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής, πριν συμφωνήσει με την Μερκεζεφέντι, η οποία τον απέκτησε για να καλύψει το κενό του Ντάνιελ Ουτούρου, που αποχώρησε για χάρη της Αναντολού Εφές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ