ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Αϊζέια Κάναν κόπηκε από το ρόστερ για τα playoffs της Basket League

Ολυμπιακός: Ο Αϊζέια Κάναν κόπηκε από το ρόστερ για τα playoffs της Basket League
EUROKINISSI

Χωρίς τον Αϊζέια Κάναν θα μπει στα playoffs της Basket League ο Ολυμπιακός, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να έχει περισσότερο βάθος στη φροντ λάιν του.

Ο Αϊζέια Κάναν είναι ο παίκτης που αποφάσισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας να κόψει από το ελληνικό ρόστερ του Ολυμπιακού για τα playoffs της Basket League, προκειμένου να μειώσει στους έξι τους ξένους.

Ο Έλληνας προπονητής άφησε εκτός playoffs τον Αμερικανό γκαρντ, διατηρώντας έτσι και τους τρεις ξένους σέντερ στο ελληνικό ρόστερ (Φαλ, Μπλακ, Μπόλομποϊ), δείχνοντας παράλληλα με αυτό τον τρόπο εμπιστοσύνη στους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σακίκ ΜακΚίσικ ότι θα καλύψουν το κενό του Κάναν στην περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι βάσει κανονισμών οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 6 από τους 7 ξένους τους στα playoffs. Δεν ισχύει δηλαδή ο κανόνας του "6+1" που υπήρχε στην κανονική περίοδο, όταν γινόταν ροτέισον.

Η 6αδα των ξένων με την οποία θα πορευτούν στα playoffs οι "ερυθρόλευκοι" ειναι η εξής: Τόμας Γουόκαπ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, Ταρίκ Μπλακ, Τζόελ Μπόλομποϊ, Μουσταφά Φαλ.

Την φετινή σεζόν ο Κάναν είχε 9.9 πόντους και 1.1 ριμπάουντ μέσο όρο με 43.2% στα τρίποντα σε 18 λεπτά συμμετοχής στην Basket League. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός γκαρντ έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague.

Οσο για τον Τόμας Γουόκαπ, παρότι έγινε Ελληνας και μάλιστα με υπογραφή στο Φ.Ε.Κ. από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ως γηγενής. Κι αυτό διότι δεν έχει ορκιστεί ακόμα Ελληνας. Γι αυτό και βρίσκεται στην 6αδα των ξένων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ