ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Αϊζέια Κάναν έχει ξαναβάλει οκτώ τρίποντα σε έναν αγώνα

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Αϊζέια Κάναν έκανε ρεκόρ συλλόγου στον Ολυμπιακό με τα οκτώ τρίποντα που σημείωσε απέναντι στην ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη επίδοση δεν είναι όμως ρεκόρ καριέρας, αλλά ισοφάριση αυτού!

Όταν διαβάζει κάποιος πως ο Αϊζέια Κάναν έβαλε οκτώ (8) τρίποντα απέναντι στην ΑΕΚ, είναι λογικό να θεωρεί πως -πέραν αυτής του Ολυμπιακού- κατέκτησε μια προσωπική κορυφή. Ότι έκανε νέο career high. Δεν είναι κάτι απλό (ή συνηθισμένο) άλλωστε, να κλείνει κάποιος (ακόμη κι αν αυτός είναι ο Αϊζέια Κάναν) έναν αγώνα με οκτώ εύστοχα περιφερειακά σουτ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως όχι, δεν πρόκειται για νέα κορυφαία επίδοση καριέρας, αλλά για την ισοφάριση αυτής, αφού τα έχει καταφέρει άλλες δύο φορές. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2020/21 ως παίκτης της Ούνικς Καζάν, όταν είχε 8/13 τρίποντα απέναντι στην Μπουργκ.

Το θέμα είναι πως ενδεχομένως να μη θυμάται... την πρώτη φορά του. Βλέπετε, πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια ο Αϊζέια Κάναν είχε βάλει ξανά οκτώ τρίποντα! Ως παίκτης των Φιλαντέλφια Σίξερς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τότε, που είχε 8/13 τρίποντα σε 42 λεπτά συμμετοχής, σε μια βραδιά την οποία έκλεισε με 31 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ -ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του εκείνο το βράδυ.

Σε ακόμη πέντε (5) περιπτώσεις σημείωσε επτά τρίποντα σε NCAA, G-League και VTB League.

Αναλυτικά οι κορυφαίες βραδιές του Αϊζέια Κάναν από την περιφέρεια:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ