ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

NBA: Η κίνηση των Σακραμέντο Κινγκς να κλείσουν έναν φόργουορντ και τι σημαίνει αυτό για τον Σάσα Βεζένκοβ

EUROLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Σακραμέντο Κινγκς προσέθεσαν ακόμη έναν φόργουορντ στο ρόστερ τους, τον Κέι Τζέι Οκπάλα, σε μια εξέλιξη που δεν επηρεάζει απόλυτα όμως τον Σάσα Βεζένκοβ.

Μία κίνηση για να γεμίσουν το βάθος του πάγκου τους έκαναν το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου οι Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν συμβόλαιο (το μίνιμουμ) στον Κέι Τζέι Οκπάλα, αθλητή που αγωνίζεται στο "3".

Ο 23χρονος φόργουορντ προέρχεται από μια τριετία στους Μαϊάμι Χιτ, δίχως ακριβώς να ενθουσιάσει με τα νούμερα και την απόδοσή του. Έχει κερδίσει όμως την εμπιστοσύνη του Μάικ Μπράουν, δεδομένου πως οι δύο άνδρες έχουν συνεργαστεί στην Εθνική Νιγηρίας τα προηγούμενα χρόνια.

Τα χρήματα που έδωσε το Σακραμέντο στον Κέι Τζέι Οκπάλα δεν είναι πολλά, κυρίως γιατί πρόκειται για παίκτη που θα έχει μικρό ρόλο στο rotation και θα είναι βοηθητικός -εν αντιθέσει με αυτό που αναζητά ο Σάσα Βεζένκοβ. Πλέον, οι "Βασιλιάδες" αναζητούν στην αγορά ακόμη δύο παίκτες, για να συμπληρώσουν τη μεγάλη εικόνα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στο τραπέζι παραμένουν τα 1.017.781 δολάρια που περίσσεψαν από τη Mid-Level Exception που πήρε ο Μαλίκ Μονκ πριν από μερικές ημέρες, αλλά κι η Bi-Annual Exception των 4.100.000 δολαρίων σε ετήσια βάση για δύο χρόνια.

Ο Ολυμπιακός παραμένει σε θέση αναμονής για το θέμα του Σάσα Βεζένκοβ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξέρει πως θα μπορεί να μιλήσει με σιγουριά και ασφάλεια για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Ιουλίου. Όταν δηλαδή θα έχει εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για το NBA Out, που δίνει τη δυνατότητα στους Σακραμέντο Κινγκς να εξαγοράσουν το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοβ και να τον πάρουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA EUROLEAGUE ΒΕΖΕΝΚΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ