ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Η εξήγηση της αποχώρησης από τον ΕΣΑΚΕ

Ολυμπιακός: Η εξήγηση της αποχώρησης από τον ΕΣΑΚΕ

Οι ερυθρόλευκοι εξήγησαν γιατί ήρθε η "έκρηξη" των Αγγελόπουλων και για ποιο λόγο αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ το μεσημέρι της Τετάρτης. Τι όμως τον οδήγησε εκεί; Η διαδικασία που ακολούθησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Η ενόχληση, λοιπόν, των ερυθρολεύκων είχε να κάνει με το γεγονός ότι το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας τέθηκε ξαφνικά προς συζήτηση, αφού πρώτα είχε τεθεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης και οι ομάδες είχαν ψηφίσει γι αυτό. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό ο Γαλατσόπουλος δεν περίμενε καν να τεθεί επί τάπητος το θέμα της διαιτησίας ή της κεντρικής διαχείρισης και της βίας, αλλά έβαλε στην αρχή την επικύρωση, προκαλώντας την απορία των ερυθρολεύκων. Κι αυτό διότι οι Πειραιώτες υποστηρίζουν πως αυτό το θέμα δεν υπήρχε στην πρόσκληση του Δ.Σ.

Συνεπώς όταν ο Γαλατσόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη των play offs, ήρθε η έντονη αντίδραση από τους Αγγελόπουλους; Οταν δε τοποθετήθηκε η Νομική Σύμβουλος κυρία Γονιδάκη, που εξήγησε πως μπορούν να γίνουν τα ματς δίχως να έχει εκδιαστεί το ΑΣΕΑΔ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος αντέδρασε και αμέσως μετά αποχώρησε ο Ολυμπιακός .

" Σας λέμε για ξένους διαιτητές μας λέτε ότι δεν μπορούμε λόγω νόμων και κανονισμών, αλλά τώρα που εμείς θέλουμε τη νομιμότητα και έχουμε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, εσείς λέτε ότι δεν ισχύει. Δηλαδή θέλετε νομιμότητα αλά καρτ; Αυτό είναι πραξικόπημα", είπε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος: "Μήπως θέλετε του χρόνου να καταργήσουμε και το ΑΣΕΑΔ όπως ακούστηκε πριν από κάποιον εδώ μέσα; Αποφασίστε τι θέλετε; Νομιμότητα όποτε σας συμφέρει;".

Οπως αναφέρουν οι ερυθρόλευκοι, πριν από τη συγκεκριμένη συζήτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είχε παραδεχθεί ότι έστειλε έγγραφο στο ΑΣΕΑΔ για να βγάλει γρήγορα απόφαση χωρίς όμως να έχει πάρει κάποια έγκριση από τις ομάδες στο προηγούμενο Δ.Σ. Επίσης παραδέχθηκε ότι είχε ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και του είχε πει ότι είναι θετικός για την αναδιάρθρωση, όμως στο προηγούμενο Δ.Σ. - όταν είχε ζητήσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βασιλακόπουλο για ξένους διαιτητές - του απάντησε πως δεν νομιμοποιείται.

Ολοι αυτοί, λοιπόν, ήταν οι λόγοι της αποχώρησης του Ολυμπιακού, με βάση τα όσα λένε οι ίδιοι οι ερυθρόλευκοι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ