ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η εντολή του Μπαρτζώκα στο τελευταίο τάιμ άουτ και το σημάδι στον Καλάθη

Ολυμπιακός: Η εντολή του Μπαρτζώκα στο τελευταίο τάιμ άουτ και το σημάδι στον Καλάθη
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το ξέσπασμα του Αϊζέια Κάναν και τη δική του μεγάλη άμυνα λίγο πριν από το τέλος της παράτασης για να κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε. Για το δεύτερο πάντως, υπήρχε λόγος. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με νίκη τη regular season της EuroLeague, χάρη στα... όργια του Αϊζέια Κάναν (27 πόντοι με 8/10 σουτ και 6/7 βολές), ιδίως στην παράταση. Πέραν όσων έκανε στο μπροστινό μέρος του παρκέ όμως, ήταν κι αυτά (τα σπουδαία) που έκανε στην άμυνα. Με αποκορύφωμα το κλέψιμο στον Νικ Καλάθη στην τελευταία κατοχή της Φενέρμπαχτσε στην παράταση.

Η επιθετικότητα με την οποία βγήκε πάνω στην μπάλα και η πρόθεση να την κλέψει δεν ήταν τυχαίες πάντως. Κι αυτό γιατί στο τάιμ άουτ που προηγήθηκε, η εντολή από τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν ξεκάθαρη κι αφορούσε σε επιθετική αντιμετώπιση πάνω στον Νικ Καλάθη, εφόσον αυτός πάρει την μπάλα και οργανώσει την τουρκική επίθεση.


Για την ακρίβεια, αυτό που ζήτησε ο 58χρονος τεχνικός (με τη διαφορά άλλωστε στο +2 για τον Ολυμπιακό) ήταν φάουλ πάνω στον διεθνή γκαρντ. Όχι τυχαία, αφού ο Νικ Καλάθης δεν φημίζεται για τη συνέπεια από την γραμμή των προσωπικών -έκλεισε άλλωστε τη regular season με 43.5% (10/23) στις βολές.

Ο Αϊζέια Κάναν πήγε λοιπόν με επιθετικό τρόπο στην μπάλα, αντί για φάουλ έκανε το κλέψιμο και κάπως έτσι κλείδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού. MVP με τα όλα του!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ