ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Γ.Σ. Ολύμπια Λαρ. 92-54

Ολυμπιακός - Γ.Σ. Ολύμπια Λαρ. 92-54
New Image

Στην... προπόνηση του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός διέλυσε με 92-54 τον άτυχο Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν τόσο μεγάλη που εξαρχής το μοναδικό ενδιαφέρον περιορίστηκε στο τελικό σκορ με το οποίο θα επικρατούσε ο Ολυμπιακός και αν θα έφτανε σε έναν υγιεινό περίπατο συνδυασμένο με κατοστάρα, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρόκληση του Final Four.

Περίπου 1000 άτομα παρακολούθησαν τον αγώνα και ήταν και οι μοναδικοί από τη στιγμή που δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη. Εκτός 12άδας έμεινε ο Σχορτσιανίτης λόγω ενός διαστρέμματος.

Ο αγώνας:

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδειξε εξαρχής τις προθέσεις του και ο Ολυμπιακός την ανωτερότητά του, καθώς προηγήθηκε 12-3 και 21-6 στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Η διαφορά άρχισε να αυξάνεται συνεχώς και στο πρώτος δεκάλεπτο είχε κιόλας παγιωθεί στους 20 πόντους (34-14).

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, παρά το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν συνεχώς με διαφορετικά σχήματα. Στο 16' η διαφορά άγγιξε τους 25 πόντους (45-20), ενώ στο ημίχρονο η ομάδα του Γιαννάκη βρέθηκε στο 28 (56-28). Κλέιζα και Μπουρούσης ήταν οι πρώτοι σκόρερ, με τον Ολυμπιακό να έχει 14/26 δίποντα, 8/9 τριποντα και 4/7 βολές, ενώ είχαν καθαρίσει και τη μάχη των ριμπάουντ (25-11).

Στο β' ημίχρονο, οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκε σαν να... κάνουν αγγαρεία και μέσα σε πέντε λεπτά είχαν πετύχει μόλις ένα καλάθι! Ένα εντυπωσιακό καλάθι σε μία φάση που τελείωσε ο Τσίλντρες με... πτήση στον άερα! Πάντως αυτό δεν συνεχίστηκε, οι "ερυθρόλευκοι" αφυπνίστηκαν και προηγήθηκαν με 71-45 στο 30΄, σε ένα δεκάλεπτο πάντως που βρήκε νικητή τον Γ.Σ. Ολύμπια με επιμέρους σκορ 15-17.

Τα πράγματα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κάνει το σκορ 77-49 στο 33΄. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς επιτεύχθηκε στο 36' με το σκορ να γίνεται 84-49 και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +35. Πάντως το τελικό 92-54 ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Τα δεκάλεπτα: 34-14, 56-28, 71-45, 92-54

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Πεν 5, Τσίλντρες 16, Βούισιτς 9, Βασιλόπουλος 8, Μπουρούσης 9, Κλέιζα 10, Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 2, Μπέβερλι 11, Τεόντοσιτς 4.

Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας (Λιάγκας): Τζακόπουλος 5, Γκριν 7, Παπαχρήστος 3, Τζάκσον 7, Μπόγδανος 8, Παπακώστας 1, Παπαϊωακείμ 7, Αγγελακόπουλος 6, Φοντενέτ 2, Καραβανάς 8.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Γιαννάκης: "Να φτάσουμε στην κορυφή"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός σε ότι έχει να κάνει με το επικείμενο Final Four: " Ετοιμαζόμαστε για το φάιναλ φορ. Είχε περισσότερη σημασία η πνευματική μας αντίδραση στο σημερινό παιχνίδι. Θέλουμε να παίζουμε με τους καλύτερους και τους δυνατότερους.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή. Μόνο όταν παίζεις με τους καλύτερους γίνεσαι καλύτερος. Χρειαζόμαστε τη Λάρισα στην Α1 καθώς έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Πολλές φορές η προπόνηση είναι πιο δυνατή ακόμα και από το παιχνίδι που ακολουθεί. Τα παιδιά ανταποκρίνονται και βελτιώνονται".

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης υπογράμμισε: "Μας ενδιαφέρει να κάνουμε μία καλή προπόνηση, μία καλή προετοιμασία εν όψει του φάιναλ φορ. Προσπαθούμε να γίνουμε όσο καλύτεροι γίνεται μέχρι τον πρώτο «τελικό» με την Παρτιζάν".

Λιάγκας: "Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό"

Ο Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας έπαιξε το προτελευταίο του παιχνίδι στην Α1 Ανδρών και ο Θρασύβουλος Λιάγκας υπογράμμισε: " Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια.

Θα συνεχίσουμε να παίξουμε και στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να αποκτήσει η Λάρισα μία ανταγωνιστική ομάδα".

Τέλος, ο Βασίλης Αγγελακόπουλος υποστήριξε: "Ζούμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση στην ομάδα. Παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι και προσπαθούμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο.

Εχει μείνει ένα ματς και θα παλέψουμε και σε αυτό για τους εαυτούς μας και την αξιοπρέπειά μας. Αντιμετωπίσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και κάναμε ό,τι μπορούσαμε".








































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ