ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Από το μηδέν η κουβέντα για τον Χαραλαμπόπουλο

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στη διάρκεια της σεζόν 2020-21
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στη διάρκεια της σεζόν 2020-21 EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δεν επέκτεινε το συμβόλαιο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο παίκτης φεύγει. Τι ισχύει στην περίπτωση του 24χρονου φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε στην ενεργοποίηση της οψιόν της ανανέωσης του τρίτου χρόνου του συμβολαίου του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Οι "ερυθρόλευκοι" κατείχαν το δικαίωμα της αυτόματης επέκτασης της συνεργασίας τους με τον 24χρονο φόργουορντ (2.02μ) έως το καλοκαίρι του 2022, αλλά έκριναν πως τα 250.000 ευρώ που θα έπρεπε να του καταβάλουν, εφόσον συνέχιζαν μαζί του, ήταν ένα ποσό που προτιμότερο θα ήταν να αποφύγουν.

Βέβαια, η απόφαση αυτή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Χαραλαμπόπουλος να συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα στο μέλλον. Απλώς η όποια κουβέντα για την εκδοχή της επέκτασης της παραμονής του θα γίνει από μηδενική βάση και σίγουρα υπό άλλα οικονομικά δεδομένα..

Πέρυσι ο Αιγαλεώτης άσος είχε 2.5 πόντους με μόλις 16% στο τρίποντο στα παιχνίδια της Euroleague, έχοντας αγωνιστεί μόνο στα 11 από τα 34 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Η πιο παραγωγική εμφάνισή του (10 πόντοι, 2/3δ, 2/2 τρίποντα) ήταν η τελευταία της χρονιάς, με αντίπαλο την υπό διάλυση Χίμκι στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδειχνε να τον εμπιστεύεται σε συγκεκριμένες περιόδους της σεζόν, κυρίως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Παπανικολάου και το ντεφορμάρισμα του Χάρισον, αλλά ο Χαραλαμπόπουλος δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί σ' έναν ρόλο με αυξημένες αρμοδιότητες-απαιτήσεις, με συνέπεια να παίζει λίγο (7:32 κατά μέσο όρο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ