MUNDOBASKET 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Νότιο Σουδάν προκρίθηκε, παίρνοντας το εισιτήριο της Αφρικής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Νότιο Σουδάν προκρίθηκε, παίρνοντας το εισιτήριο της Αφρικής
FIBA.BASKETBALL

Το Νότιο Σουδάν πήρε το 3ο ολυμπιακό εισιτήριο και θα εκπροσωπήσει την αφρικανική ήπειρο χάρη στην άνετη νίκη του επί της Ανγκόλας και την ήττα της Αιγύπτου από την Νέα Ζηλανδία. Διαβάστε τι ισχύει για τα υπόλοιπα εισιτήρια.

Το Νότιο Σουδάν θα είναι ο εκπρόσωπος της αφρικανικής ηπείρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Η νίκη του επί της Ανγκόλας με 101-78 και η ήττα της Αιγύπτου από την Νέα Ζηλανδία κλείδωσαν αυτό το γεγονός, αφού η παρέα του τρομερού Κάρλικ Τζόουνς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο MundoBasket για τις θέσεις κατάταξης 17-32 με ρεκόρ 3-2, εξασφαλίζοντας την καλύτερη θέση ανάμεσα σε όλες τις αφρικανικές ομάδες στην διοργάνωση.

Κάπως έτσι, το Νότιο Σουδάν έγινε η 3η χώρα που κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την Γαλλία (διοργανώτρια) και την Αυστραλία (εκπρόσωπος Ωκεανίας).

Τι ισχύει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Βάσει του συστήματος διεξαγωγής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν μέρος συνολικά 12 ομάδες. Η μία εξ αυτών ήταν γνωστή εξ αρχής: Η διοργανώτρια Γαλλία.

Απευθείας πρόκριση στο Παρίσι θα πάρουν μέσω το MundoBasket άλλες 7 χώρες:

Δύο από την ήπειρο της Ευρώπης.
Δύο από την ήπειρο της Αμερικής.
Μία από την ήπειρο της Αφρικής (Νότιο Σουδάν)
Μία από την ήπειρο της Ασίας
Μία από την ήπειρο της Ωκεανίας (Αυστραλία)

Σημείωση: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προκριθούν από κάθε ήπειρο η ομάδα/οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στο MundoBasket. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν για παράδειγμα κατακτήσουν τις πρώτες τρεις θέσεις του MundoBasket ομάδες από την Ευρώπη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προκριθούν μόνο οι ομάδες του τελικού. Η τρίτη ομάδα θα πρέπει να περάσει την δοκιμασία του προολυμπιακού τουρνουά.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Νότιο Σουδάν πήρε το εισιτήριο της Αφρικής, αφού τερμάτισε πιο ψηλά από κάθε άλλη ομάδα της ηπείρου του.

Οι άλλες τέσσερις θέσεις θα προκύψουν από τα 4 προολυμπιακά τουρνουά.

Τι ισχύει για τα προολυμπιακά τουρνουά

Τα 4 προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν σε 4 διαφορετικές χώρες και από εκεί θα προκύψουν τα 4 τελευταία εισιτήρια. Σε κάθε προολυμπιακό τουρνουά θα πάρουν μέρος συνολικά 6 ομάδες (συνολικά 24). Αυτές θα είναι οι εξής:

  • 16 ομάδες από την κατάταξη του MundoBasket (όχι οι 16 καλύτερες, αλλά αυτές που απέμειναν μετά την πρόκριση των 7 ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για αυτό είναι σημαντικοί οι αγώνες κατάταξης 17-32).
  • 5 ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από τα προπροολυμπιακά τουρνουά (Κροατία, Πολωνία, Καμερούν, Μπαχάμες, Μπαχρέιν)
  • 3 που θα προκύψουν είτε μέσω wild card είτε μέσω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ