ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που πέτυχε τριπλ νταμπλ

Ο Λούκα Ντόντσιτς στη διάρκεια του ημιτελικού με τη Γαλλία
Ο Λούκα Ντόντσιτς στη διάρκεια του ημιτελικού με τη Γαλλία AP PHOTO/ERIC GAY

Στον δρόμο που βάδισαν ο Αλεξάντερ Μπέλοφ το 1976 και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το 2012 περπάτησε την Πέμπτη (5/8) ο Λούκα Ντόντσιτς, που έγραψε triple-double στον ημιτελικό της Σλοβενίας με τη Γαλλία, στη Σαϊτάμα Σούπερ Αρένα του Τόκιο.

Ο Λούκα Ντόντσιτς κυνηγούσε το τριπλ νταμπλ από την αρχή του ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο και το πέτυχε στον ημιτελικό με τη Γαλλία.

Το πρώτο τριπλ νταμπλ έγινε από τον Σοβιετικό Αλεξάντερ Μπέλοφ το 1976 στο Μόντρεαλ., με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη με 100-72 επί του Καναδά.

Το δεύτερο ήρθε στο Λονδίνο το 2012 από τον Αμερικανό ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε 11 πόντους, 14 ριμπάουντ και 12 ασίστ στο ματς με την Αυστραλία (119-86).

Το τρίτο το πέτυχε ο καταπληκτικός Σλοβένος το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) στον επικό αγώνα με την Γαλλία. Στο ημίχρονο είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε 14/9/12 και τελικά πήρε το δέκατο ριμπάουντ του δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, γι' αυτό το ιστορικό επίτευγμα.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ