ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Η Ισπανία νίκησε την Αργεντινή (81-71) με σούπερ Ρούμπιο

Ο Ρίκι Ρούμπιο με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Ρίκι Ρούμπιο με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS

Η Ισπανία πάτησε γκάζι στο δεύτερο μισό του αγώνα και επικράτησε της Αργεντινής με 81-71 συνεχίζοντας τις θετικές της παρουσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με τον Ρίκι Ρούμπιο σε εξαιρετική ημέρα, η Ισπανία επικράτησε της Αργεντινής με 81-71 και έκανε το 2/2 στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο. Οι παίκτες του Σκαριόλο παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο και είδαν την Αργεντινή να μπαίνει δυναμικά, έβγαλαν αντίδραση, γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση και από το δεύτερο μισό του αγώνα πάτησαν γκάζι.

Η Αργεντινή από την άλλη δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα μπορούσε την αστοχία των Ισπανών και παρά το γεγονός ότι ο Λαπροβίτολα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς.

Στο δεύτερο μισό η Αργεντινή προσπάθησε και έμεινε κοντά στο σκορ απέναντι στην Ισπανία, ωστόσο οι παίκτες του Σκαριόλο έβρισκαν τον τρόπο να διατηρήσουν την διαφορά τους σε ικανοποιητικά επίπεδα, χωρίς όμως να μπορούν να ρίξουν ρυθμό και να χαλαρώσουν. Ο Λαπροβίτολα για την Αργεντινή έκανε μεγάλο ματς, οδηγώντας στο σκοράρισμα την ομάδα του, ωστόσο ήταν πολύ μόνος με τον Καμπάσο να προσπαθεί να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι.

Η Ισπανία είχε το μομέντουμ του αγώνα, κυριάρχησε μέσα στην ρακέτα και παρά το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η Αργεντινή, πήρε τη νίκη με σχετική άνεση και συνέχισε νικηφόρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοκατέλι, Ζουράποβιτς, Μπερμούντεζ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-25, 40-34, 61-50, 81-71.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Πάου Γκασόλ 9 (4/8 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Φερνάντεθ 8 (2), Ροντρίγκεθ 6 (3/5 δίποντα), Ρούμπιο 26 (3/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κλαβέρ 9 (1), Μαρκ Γκασόλ 2 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 8 λάθη), Γουίλι Ερνανγκόμεθ 8, Γκαρούμπα, Αμπάλντε, Αμπρίνες 3, Γιούλ 10 (1).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σκόλα 13 (2), Καμπάσο 10 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λαπροβίτολα 27 (4/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4 ασίστ, 6 λάθη), Μπρουσίνο 8 (1), Μπολμάρο 2, Καφάρο, Ντέλια 2 (7 ριμπάουντ), Ντεκ 2 (8 ριμπάουντ), Βιλντόζα 5, Βαουλέτ 2, Γκαρίνο, Γκαλίτσι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ