ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Η 29αρα του Ντουράντ και το ιστορικό ρεκόρ με την φανέλα των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ στο ολυμπιακό τουρνουά
Ο Κέβιν Ντουράντ στο ολυμπιακό τουρνουά Ⓒ 2021 CHARLIE NEIBERGALL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κέβιν Ντουράντ εκτέλεσε την Γαλλία με 29 πόντους και στο μεσοδιάστημα έγραψε ιστορία για τις ΗΠΑ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της χώρας που έσπασε το φράγμα των 100 πόντων σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κέβιν Ντουράντ οδήγησε τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρη στην νίκη με 87-82 στον τελικό κόντρα στην Γαλλία, σημειώνοντας 29 πόντους. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να γράψει ιστορία.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ο σταρ των Νετς έσπασε το φράγμα των 100 πόντων στην φετινή διοργάνωση στο Τόκιο. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει πλέον κάτοχος ενός ρεκόρ για την Team USA, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ΗΠΑ που σημείωσε +100 πόντους σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, αφού είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο τόσο το 2016 στο Ρίο, όσο και το 2012 στο Λονδίνο.

Για την ιστορία, οι δύο άλλοι παίκτες που κατάφεραν να σημειώσουν +100 πόντους σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων είναι οι Μάικλ Τζόρνταν (1984 και 1992) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (2008 και 2012).

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Κέβιν Ντουράντ από τον τελικό κόντρα στην Γαλλία:

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 TEAM USA ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ