ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γαλλία: Διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στον Εμπίντ να απαντήσει αν θα ενισχύσει την ομάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γαλλία: Διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στον Εμπίντ να απαντήσει αν θα ενισχύσει την ομάδα
AP PHOTO/DERIK HAMILTON

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Γαλλίας δήλωσε ότι δόθηκε στον Τζοέλ Εμπίντ διορία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για να απαντήσει αν σκοπεύει να ενισχύσει τους "Μπλε" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η Γαλλία θέλει να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Θα ήθελε πολύ να έχει τον Τζοέλ Εμπίντ στο ρόστερ της, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες έχει στα χέρια του γαλλικό διαβατήριο. Δεν πρόκειται να τον περιμένει όμως για πάντα. Τουναντίον, θέλει άμεσα μία απάντηση.

Αυτό ανέφερε σε εμφάνισή του στην γαλλική ραδιοφωνική εκπομπή "Stephen Time show" ο Ζαν-Πιέρ Σιουτάτ, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει δοθεί διορία στον σταρ των Σίξερς.

"Θα έχουμε γρήγορα μία απάντηση. Ελπίζουμε σε αυτό και το ξέρει. Ίσως έχουμε μία απάντηση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, αφού αυτή είναι η διορία που έχουμε θέσει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, για να προσθέσει:

"Ποτέ δεν μιλήσαμε επίσημα για τον Τζοέλ Εμπίντ. Ο θόρυβος δημιουργήθηκε από αλλού, αλλά επαναλαμβάνω ότι τον θέλουμε. Δεν υπήρξε όμως επικοινωνία. Αυτή την στιγμή δεν είναι μαζί μας. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, το θέλουμε και το ξέρει. Μιλήσαμε μαζί του και περιμένουμε μία απόφαση".

Κλείνοντας, ο Σιουτάτ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον της Εθνικής ΗΠΑ (ο Εμπίντ έχει και αμερικανικό διαβατήριο), αλλά και στου Καμερούν, αφού ο Εμπίντ είναι Καμερουνέζος: "Η αμερικανική ομάδα ενδιαφέρεται πολύ για αυτόν. Το Καμερούν από την πλευρά του έχε προκριθεί στο προολυμπιακό τουρνουά. Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση για τον Εμπίντ".

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ο Εμπίντ ενισχύσει είτε την Γαλλία είτε την Εθνική ΗΠΑ, θα καλύψει την θέση του νατουραλιζέ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ