ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο πρόεδρος της Σερβίας έταξε ασύλληπτο πριμ για το χρυσό

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς © 2021 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Πριμ 200.000 ευρώ σε κάθε παίκτη έταξε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, αν η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς καταφέρει να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει όλη η Σερβία μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο MundoBasket 2023, κι αυτό γιατί οι φετινές προσδοκίες για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Πλέον, όμως, η όρεξη όλων άνοιξε για μεγάλα πράγματα και στο πλαίσιο της αποθεωτικής υποδοχής των Σέρβων διεθνών, ο πρόεδρος της χώρας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, έδωσε ένα ακόμα κίνητρο στους αθλητές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, τάζοντάς τους ένα τεράστιο πριμ, αν καταφέρουν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάρθου και να πάρουν το χρυσό μετάλλιο.

"Βλέπω τον ΛεΜπρόν να στρατολογεί την ομάδα των ΗΠΑ, αλλά εμείς θα πάμε για το χρυσό. Θα αυξήσουμε τις αμοιβές. Αν φέρετε το χρυσό, κάθε ένας από εσάς θα πάρει 200.000 ευρώ. Αυξάνουμε σημαντικά το πριμ, θα είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Στο Παγκόσμιο δείξατε καρδιά και ενεργεια πρωταθλητών. Ξέρω ότι δίνεται πίσω στη χώρα περισσότερα από όσα σας έδωσε η χώρα. Θέλω να ευχαρισρήσω ιδιαιτέρως τον Μπόρισα Σίμανιτς. Καταφέρατε να ενώσετε τη χώρα. Ο Αζρούντιν Ρέντζοβ, ένας Βόσνιος από τη Ζένιτσα προσέφερε ένα νεφρό στον Σίμανιτς.

Δεν έχω ξαναδει τόσους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να κοιτάνε με τόσο ενθουσιασμό τον Αλέκσα (Αβράμοβιτς), τον Μπόγκνταν (Μπογκντάνοβιτς), τον Βάνια (Μαρίνκοβιτς) ή τόσους οπαδούς της Παρτίζαν να θαυμάζουν τον Ντόμπριτς και τον Νταβίντοβατς.

Περιμένουμε το χρυσό στο Παρίσι, όχι το ασημένιο, το χρυσό", είπε ενδεικτικά ο ισχυρός άνδρας της Σερβίας.

Να σημειώσουμε δε πως για το φετινό ασημένιο στο Παγκόμσιο, κάθε μέλος της ομάδας θα πάρει πριμ ύψους 25.000 ευρώ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ