ΠΑΟΚ

Ολύμπια Λάρισας-ΠΑΟΚ: 65-93

Ολύμπια Λάρισας-ΠΑΟΚ: 65-93
New Image

Την 5η θέση της κανονικής περιόδου κατέκτησε ο ΠΑΟΚ που νίκησε με 65-93 Ολύμπια η οποία υποβιβάστηκε

Ο "Δικέφαλος" του Βορρά μπήκε δυνατά στο ματς και δεν άφησε περιθώριο στους Λαρισαίους ν' αντιδράσουν. Κορυφαίος ήταν για ακόμα ένα ματς ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ με 15 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Γκρέγκορι (14), Ντελινινκάιτις (13), Χέλιουελ (11) και οι Παπαδόπουλος-Γκετσέφσκι που είχαν από 10 πόντους.
Από πλευράς Ολύμπιας, διψήφιο νούμερο πόντων είχαν μόνο οι Παπαϊωακείμ (12) και Γκριν (10). Ο Τζάκσον προσέθεσε ακόμα 9 για την ομάδα του Λιάγκα που πλεόν καλείται να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία, αφήνοντας τη Λάρισα χωρίς εκπρόσωπο στα μεγάλα σαλόνια.

O αγώνας
5-11, Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η φροντ λάιν της ομάδας, που την τελευταία περίοδο διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας (και εκμεταλλεύεται άψογα τις αδυναμίες των αντιπάλων μέσα στη ρακέτα). Ο Ντρόμπνιακ με τον Παπαδόπουλο οδήγησαν τον "Δικέφαλο" στο +6 (5-11) μετά από 4 λεπτά αγώνα τη στιγμή που από πλευράς Ολύμπιας μόνο ο Φοντέν είχε σκοράρει.

Η διαφορά όλο και αυξανόταν και αφού το δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα 9 πόντων (21-32), ανέλαβαν δράση στη δεύτερη περίοδο οι Γκρέγκορι και Χέλιουελ που "ώθησαν" την ομάδα τους στο +14 (24-40). Ήταν φανερό ότι οι Λαρισαίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γεμάτων κίνητρο παικτών του "Δικεφάλου" που έκλεισε στο +27 το πρώτο μέρος.

Όπως και τα προηγούμενα δύο, έτσι και το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε αποκλειστικά στους Θεσσαλονικείς. Ο Γκετσέφσκι ανέλαβε δράση από πλευράς ψηλών και διατήρησε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ πάνω από τους 20 πόντους (38-62) και στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ντελινινκάιτις. Ο Λιθουανός γκαρντ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε σε διαφορά 36 πόντων με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία, αφού όλα είχαν κριθεί πολύ νωρίτερα. Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ενώ ειδικά ο Μαρκόπουλος να τεστάρει και κάποια πράγματα ενόψει πλεί οφ. Το τελικό 65-93 επισφράγισε την κατάκτηση της πέμπτης θέσης από τον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 21-32, 33-60, 48-84, 65-93

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολύμπια (Λιάγκας): Τζακόπουλος 6, Γκριν 10, Παπαχρήστος 4, Τζάκσον 9 (2), Μπόγδανος 5 (1), Παπακώστας 6 (2), Παπαϊωακείμ 12, Αγγελακόπουλος 6 (1), Καραβανάς 2, Φοντέν 5 (1)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 9 (1), Καυκής, Γκρέγκορι 14, Χέλιουελ, Καλλές 6, Ντελινινκάιτις 13 (2), Δεμερτζής 3 (1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 10, Γιαννακίδης 2, Ντρόμπνιακ 15 (2), Γκετσέφσκι 10 (1).

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Mετά το τέλος του αγώνα ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε: " Είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς καταλάβαμε την πέμπτη θέση. Ήταν ένας δύσκολος στόχος αλλά δείξαμε μεγάλο πείσμα. Πλέον στα πλέι οφ θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα (σ.σ. τον Πανελλήνιο) δυνατή σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση. Λυπάμαι για τη Λάρισα που υποβιβάστηκε".

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης " Κερδίσαμε το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και κοιτάμε πλέον τα πλέι οφ. Στεναχωριέμαι που η Λάρισα υποβιβάστηκε και ελπίζω να βρει τον δρόμο της".

Ο κόουτς της Ολύμπιας Θρασύβουλος Λιάγκας είπε: " Οι παίκτες μου περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι μετά τα προβλήματα που υπήρχαν κι ελπίζω η Λάρισα να βρεθεί και πάλι στην Α1".

Τέλος ο Παντελής Παπαϊωακείμ τόνισε: " Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που ομάδα μου υποβιβάζεται και αισθάνομαι λίγο περίεργα".



























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ