ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολύμπια Λάρισας-Ηλυσιακός: 87-78

Οι Λαρισαίοι νίκησαν στον... διαγωνισμό τριπόντων και πέτυχαν νίκη-παραμονής επί του Ηλυσιακού (87-78)

Το ματς, που εξελίχθηκε σε... διαγωνισμό τριπόντων (26 συνολικά), είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέιμον Γκριν (22 πόντοι με 6/8 τρίποντα) που ηγήθηκε της προσπάθειας των "πορτοκαλί", που πήραν επίσης πολύτιμες λύσεις από τους Μπάτλερ, Μάσι (19 πόντοι και 23 ριμπάουντ) αλλά και τον Νέστορα Κόμματο.
Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς κι ούτε η 10λεπτη διακοπή λόγω... οροφής δεν έριξε το ρυθμό του αγώνα. Η Ολύμπια με πρωταγωνιστή τον Γκριν βρέθηκε να προηγείται με μια μικρή διαφορά (16-13) πριν οι διαιτητές σταματήσουν το παιχνίδι επειδή η οροφή "έμπαζε" νερά και χρειάστηκε να κατέβουν τα μπλε προστατευτικά που θεωρητικά συγκρατούσαν το νερό από το να πεσει στο παρκέ.

Στα δύο λεπτά που απέμειναν οι "κιτρινόμαυροι" με πρωταγωνιστή τον Νίκο Χατζή κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να κλείσουν το δεκάλεπτο προπορευόμενοι χάρις στο τρίποντο του Κασελάκη στην εκπνοή (24-19).

Ο Ηλυσιακός μπήκε... φουριόζος και στη δεύτερη περίοδο επεκτείνοντας το προβάδισμα στο +7 (29-22), για να ακολουθήσει ένα τρίποντο "κρεσέντο" εκατέροθεν. Ο Αβράμοφ κράτησε την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη κοντά στο σκορ, πριν οι Γκριν (15 πόντοι ως το ημίχρονο) και Κόμματος πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και φέρουν την Ολύμπια μπροστά στο σκορ (39-37).

Ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο, Νίκος Χατζής, έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Ηλυσιακό, πριν το κλέψιμο του Κάρτερ και το εντυπωσιακό κάρφωμα που ουσιαστικά "σφράγισrε" το 42-39 του πρώτου μέρους που "σημαδεύτηκε" από τα 16 τρίποντα των δύο ομάδων (9 οι γηπεδούχοι και 7 οι φιλοξενούμενοι).

Στην επανάληψη το κοντό σχήμα που επέλεξε ο Στέργιος Κουφός κι οι εναλλαγές στην άμυνα (ζον-πρες και ζώνη) έδωσαν τη δυνατότητα στους νεοφώτιστους να πάρουν εκ νέου προβάδισμα (47-43), αυτή τη φορά χάρις στον Θοδωρή Σιούτη, που πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Οι "κιτρινόμαυροι", ωστόσο, είχαν γίνει μονοδιάστατοι κι η αστοχία τους σε "ανοιχτά" σουτ, έδωσε τη δυνατότητα στην Ολύμπια να ξεφύγει στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Γκριν πήρε τη σκυτάλη από τον Μάσι (έκανε τη ζημιά μες στη ρακέτα τελειώνοντας αρκετές φάσεις) και με ένα ακομη τρίποντο έκανε το 64-55, πριν μειώσει με 1/2 βολές ο Καρύδας (64-56 στο 30').

Στην τελευταία περίοδο οι Θεσσαλοί φάνηκε να ελέγχουν το παιχνίδι και να αγκαλιάζουν τη νίκη, παρά την αντεπίθεση της ομάδας του Κουφού. Το σκορ έγινε 70-58 με νέο τρίποντο του Γκριν, πριν κάνει ο Κάμιγκς το 70-64 στο 35'. Ο Μάσι και φυσικά ο Γκριν "μίλησαν" στο κρίσιμο σημείο κι ουσιαστικά συντήρισαν το προβάδισμα για το τελικό 87-78, που διαμορφώθηκε από ένα θεαματικό τρίποντο του Μπάτλερ.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-24, 39-42, 64-56, 87-78

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Καλαφατάκης): Τζακόπουλος, Αβράμοφ 9 (3), Γκριν 22 (6), Παπαχρήστος, Τζάκσον, Κόμματος 11 (3), Σπανός 4, Αγγελακόπουλος 5 (1), Μάσι 19, Μπάτλερ 17 (3).

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 20, Καρύδας 3, Κάμιγκς 6, Παπανικολάου, Χατζής 13 (3), Αθανασούλας 10 (2), Σιούτης 18 (6), Μπέντον 5, Ιωάννου, Κασελάκης 3 (1).

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

Καλαφατάκης: "Να μάθουμε να ζούμε με την πίεση"

Μετά το τέλος του ματς ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε: "Η αλήθεια είναι ότι ο Ηλυσιακός μας κοίμισε στο πρώτο μέρος, ενώ γενικά είχαμε πολύ άγχος, αφού ήταν ένας αγώνας χωρίς γυρισμό για μας. Στην επανάληψη ανεβάσαμε το ποσοστό μας στο τρίποντο είχαμε αποφασιστικότητα και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση και το άγχος αφού κάθε αγώνας για μας είναι τελικός".

Ο Στέργιος Κουφός υπογράμμισε: "Παρότι ελέγχαμε τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάσι και ο Μπάτλερ έκριναν το παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι πρέπει να καταδικάσουμε τα παιδιά μας, μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Αυτοί μας έχουν φέρει εδώ και μαζί θα διεκδικήσουμε την σωτηρία μέχρι τέλους".

Από πλευράς παικτών, ο Nτέμον Γκριν πρόσθεσε: "Προερχόμαστε από έξι σερί αποτελέσματα, απέναντι όμως σε μεγάλες ομάδες. Μετά από αυτή τη νίκη νομίζω ότι τώρα είμαστε καλά. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στην πορεία όμως του αγώνα δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο".

Τέλος ο Θοδωρής Σιούτης δήλωσε: "Είχαμε ευκαιρία να τελειώσουμε ένα μεγάλο μέρος της μάχης για την παραμονή, αν κερδίζαμε εδώ μέσα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, συνεχίζουμε την προσπάθεια και όπου μας βγάλει".
































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ