ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Όλοι οι άνθρωποι του Σπανούλη στο Περιστέρι: Το μπάτζετ, το συμβόλαιο και οι μεταγραφές

ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT /
ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT / EUROKINISSI SPORTS

Από στιγμή σε στιγμή το Περιστέρι θα ανακοινώσει τη συμφωνία, διετούς συνεργασίας με τον Βασίλη Σπανούλη και ο Βασίλης Σκουντής ρίχνει κλεφτές ματιές στην ατζέντα τους…

Ήταν μεσημέρι Σαββάτου, τέτοιες μέρες του 2021, όταν στα… μουλωχτά ο Βασίλης Σπανούλης έλεγε το δικό του "Κill Bill out"!

Τότε το ημερολόγιο έδειχνε 26 Ιουνίου του 2021 και είχε προηγηθεί η συνάντηση του με τους αδελφούς Αγγελόπουλου…

Τώρα, μετά από έναν χρόνο παρά δυο μέρες, ο λεγάμενος είναι έτοιμος για να δώσει σάρκα και οστά στο δικό του "Second Coming", τούτη τη φορά όχι ως πρωταγωνιστής, αλλά ως σκηνοθέτης και συνάμα παραγωγός της παράστασης που θα ανέβει στη σκηνή του Περιστερίου.

Ο Χόφμαν, ο Ρέντφορντ και το sequel

Μιας και το ‘φερε η κουβέντα στα θεατρικά και στα κινηματογραφικά πράγματα, το 1976, έξι χρόνια προτού γεννηθεί ο Σπανούλης βγήκε η ταινία "All the President’s Men"που πραγματεύεται την υπόθεση του σκανδάλου "Watergate" που συντάραξε τις ΗΠΑ .

"Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου" και στην προκειμένη περίπτωση δίκην μπασκετικής διασκευής, όλοι οι άνθρωποι του προπονητή!

Απλώς εδώ δεν πρωταγωνιστούν, όπως στο φιλμ, ο Ντάστιν Χόφμαν και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αλλά εκείνοι που θα τον πλαισιώσουν στο παρθενικό, δύσκολο και φιλόδοξο εγχείρημα του.

Εδώ και μέρες ο Σπανούλης συναντήθηκε κάμποσες φορές και πάντως κουβεντιάζει καθ’ εκάστην με τη διοικητική τριανδρία του Περιστερίου, την οποία απαρτίζουν ο Φίλιππος Κότσης, ο Γιώργος Πανταζόπουλος και ο Ανδρέας Πολέμης και τόσα πολλά που έχουν πει, γεμίζουν όχι ένα έργο, αλλά ένα ολόκληρο sequel!

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι"

Επί του πρακτέου τώρα και επειδή η υπόθεση είναι ούτως ή άλλως τετελεσμένη, απομένει μονάχα η επίσημη ανακοίνωση που δεν αποκλείεται να εκδοθεί μέσα στην ημέρα (Παρασκευή, 24 Ιουνίου).

Εγώ πάντως εάν ήμουν Σπανούλης θα ζητούσα από τους Περιστεριώτες να το μαρτυρήσουν την Κυριακή, στην πρώτη επέτειο του αντίο!

Ξα τους!

Το να το μαρτυρήσουν ενέχει στοιχεία υπερβολής, διότι εδώ και μέρες που σέρνεται το θέμα στην επικαιρότητα, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!

Καμπερίδης, Χαραλαμπίδης και σία

Στο μεταξύ όλες αυτές τις μέρες διαρθρώνεται η "ομάδα εργασίας", όπως έλεγαν (αναφερόμενοι στον Άρη) πριν από μια δεκαετία ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Χρήστος Γαλιλαίας και μένει να φανεί ποιοι θα είναι όλοι οι άνθρωποι του Σπανούλη.

Στο πλευρό του, ως άμεσοι συνεργάτες θα στέκονται δυο Θεσσαλονικιοί προπονητές, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν ώρες πτήσεως στους πάγκους της Α1: ο Σάββας Καμπερίδης (Άρης, Λαύριο) και ο Κώστας Χαραλαμπίδης (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός).

Στο επιτελείο θα βρίσκονται επίσης ο Ντούσαν Βούκσεβιτς ο οποίος θα εμπλακεί για πρώτη φορά με το προπονητιλίκι και ο Μπάμπης Σκουζής που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Ο άνθρωπός του, ο Τσιάρας

Τον ρόλο του μάνατζερ της ομάδας αναλαμβάνει ο συμπατριώτης (Λάρισα), συνομήλικος, άλλοτε συμπαίκτης (Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων) και νονός του δεύτερου γιου του Σπανούλη, Γιώργος Τσιάρας, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είχε τον ίδιο ρόλο στον Ηρακλή και ταυτόχρονα αγωνιζόταν στην ομάδα της Μυκόνου!

Συνεργάτης του Τσιάρα ως assistant team manager θα είναι ο Άγγελος Κωνσταντόπουλος που πέρασε από αυτό το πόστο στο Λαύριο.

Ο Ζήσης και το διετές συμβόλαιο

Σε αυτή τη φάση δεν προχώρησε το σενάριο της παρουσίας του αδελφοποιτού και κουμπάρου του Σπανούλη, Νίκου Ζήση λόγω και των υποχρεώσεων που έχει ως τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας.

Το συμβόλαιο του Σπανούλη με το Περιστέρι έχει διετή διάρκεια, με την προσδοκία αμφοτέρων των πλευρών να υπάρξει και συνέχεια, αλλά, ως γνωστόν, όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Ο Σπανούλης ρίχνεται κατ’ ευθείαν στα βαθιά και μάλιστα σε μια ομάδα της Basket League που κουβαλάει κιόλας ιστορία, παράδοση και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του

Είναι αποφασισμένος να πετύχει και ξέρει ότι πρωτίστως πρέπει να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του, κάτι για το οποίο οι καινούργιοι εργοδότες του δεν έχουν καμιά αμφιβολία!

Το γράφω αυτό, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις ένας εκκολαπτόμενος και ως εκ τούτου απαίδευτος προπονητής που υπήρξε θρυλικός παίκτης, μπορεί να βλέπει σε καθέναν τον εαυτό του και να τον κρίνει αναλόγως και πάντως πολύ αυστηρά.

Είχαν μια τέτοια ανησυχία οι Περιστεριώτες, αλλά απ’ ό,τι έμαθα, ο Σπανούλης φρόντισε να την άρει αμέσως.

Μπάτζετ 2.300.000 ευρώ

Δεδομένης της παρουσίας του Σπανούλη και από τη στιγμή που η ομάδα αφενός προέρχεται από μια άοσμη, άχρωμη και άγευστη (περυσινή) σεζόν και αφετέρου θα συμμετάσχει στο Basketball Champions League, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες αυξάνονται σε όλα τα επίπεδα…

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο τριπάκι της συνεργασίας με τον Σπανούλη, η διοίκηση του Περιστερίου είχε ως πρωταρχικό μέλημα στην ατζέντα της το εάν και κατά πόσον θα μπορούσε να ανεβάσει τον προϋπολογισμό χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος του… κραχ.

Εντέλει ο κύβος ερρίφθη και η γενναία αύξηση του μπάτζετ βάζει την ομάδα και την ΚΑΕ σε μια άλλη λογική…

Οι αμοιβές του Σπανούλη και των συνεργατών του στο τεχνικό επιτελείο κυμαίνονται γύρω στις 300.000 ευρώ, ενώ το αγωνιστικό σκέλος θα κοστίσει 1.300.000 ευρώ και συνολικά ο προϋπολογισμός προσεγγίζει τα 2.300.000 ευρώ!

Από τον Μωραΐτη στον Μπίλαν

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες, ο Σπανούλης βλέπει στο πρόσωπο του Δημήτρη Μωραΐτη έναν (Έλληνα) παίκτη που μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα, ενώ παίζει το σοβαρό ενδεχόμενο της απόκτησης του Στέφαν Μούντι (Ρέθυμνο, Λάρισα).

Στο Περιστέρι θα κατηφορίσει από το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό ο Λεωνίδας Κασελάκης, ενώ για την ενίσχυση της frontline προορίζονται ο φόργουορντ Σακούρ Τζούστον που έδρεψε δάφνες πέρυσι με τον Άρη και ο 33χρόνος Κροάτης σέντερ Μίρο Μπίλαν, ο οποίος την περασμένη σεζόν φόρεσε τις φανέλες της ουκρανικής Προμετέι και της ιταλικής Ντινάμο Σάσαρι.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ