ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-92

SONY DSC SONY DSC

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μακάμπι με 92-74 και σημείωσε την πρώτη του ήττα στα φιλικά που έχει δώσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της επόμενης σεζόν. Πρώτοι στο τουρνουά της Νυρεμβέργης οι "ερυθρόλευκοι".

Την πρώτη του ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της επόμενης σεζόν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 92-74.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μετρούσαν μέχρι τώρα δύο νίκες επί του Απόλλωνα Πατρών, τρεις νίκες στο τουρνουά της Ιταλίας (Σάσαρι, Σιένα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και δύο νίκες στην Νυρεμβέργη (Μπάμπεργκ, Χίμκι).

Για τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης είχε 17 πόντους, πραγματοποιώντας καλό παιχνίδι, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης σταμάτησε στους 8 πόντους. Ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 8 και ο Κώστας Σλούκας 6.

Από την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Χίκμαν ήταν εξαιρετικός, καθώς σημείωσε 19 πόντους και ο Ντέιβιντ Λόγκαν πρόσθεσε 15, ευστοχώντας παράλληλα και σε τρία τρίποντα.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός άρχισε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Κώστας Παπανικολάου θα σημειώσει το 14-11, με τον Στράτο Περπέρογλου να κάνει δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το 21-15 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που διατηρούσε χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος είχε περάσει στο παρκέ με 1/2 βολές και ο Γιώργος Πρίντεζης θα πετύχουν το 24-15 για τους Πειραιώτες, προτού οι Ισραηλινοί σημειώσουν το 24-17. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, όμως θα απαντήσει γρήγορα, κάνοντας το 27-17 και θα ανεβάσει την διαφορά στους δέκα πόντους για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 27-20 υπέρ του Ολυμπιακού.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Κάιλ Χάινς θα καρφώσει και θα κάνει το 29-20. Παρόλα αυτά, η Μακάμπι θα αντιδράσει, πετυχαίνοντας καλάθι (29-22). Ο Κώστας Σλούκας στο 13′ που πέρασε στο παρκέ θα πετύχει το 31-22, με τον Πρίντεζη να ανεβάζει την διαφορά στους 12 πόντους (34-22).

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι θα ρίξει την διαφορά στους δέκα πόντους για τους Ισραηλινούς. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ σιγά – σιγά θα ροκανίσουν την διαφορά και στο 15′ κατάφεραν με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντέιβιντ Λόγκαν να πλησιάσουν στους τέσσερις πόντους (34-30).

Ο Κώστας Σλούκας θα κάνει το 36-30, ο Κώστας Παπανικολάου το 38-30, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να μειώνει σε 38-35 με σερί πέντε πόντων. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα κάνει το 41-35, ενώ ο Χίκμαν στο 39′ θα σημειώσει το 41-37. Τελικά οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα έξι πόντων (43-37).

SONY DSC SONY DSC

Στην τρίτη περίοδο ο Λάτερμπεργκ θα μειώσει σε 43-40 για τη Μακάμπι, προτού ο Κώστας Σλούκας κάνει με εύστοχο σουτ τριών πόντων το 46-40, ενώ να σημειώσει ακόμα δύο πόντους, αυξάνοντας την διαφορά για τον Ολυμπιακό (48-40). Η Μακάμπι, όμως θα βρει και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι των Πειραιωτών και με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι θα πλησιάσει στον πόντο (48-47).

Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει το 51-49 για να δώσει προβάδισμα τριών πόντων μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, πετυχαίνοντας το 54-51. Οι Ισραηλινοί με τον Ντέιβιντ Λόγκαν θα περάσουν μπροστά με 58-56, με τον Αμερικανό να δίνει “αέρα” τεσσάρων πόντων στην Μακάμπι (56-60), ενώ το 30′ βρήκε τις δύο ομάδες στο 60-61.

Ο Τζέιμς θα κάνει το 60-63 για τους Ισραηλινούς, με τον Πέρο Άντιτς να δέχεται ένα χτύπημα στο κεφάλι και τους διαιτητές να μην το καταλογίζουν. Σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα διαμαρτυρηθεί έντονα και θα δεχτεί την τεχνική ποινή, κι ενώ προηγουμένως είχε γίνει αντιαθλητικό στον Στράτο Περπέρογλου. Τις βολές θα αναλάβει να εκτελέσει ο Χίκμαν και η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων θα ανέβει στους εννέα πόντους (60-69).

Ο Ολυμπιακός με τον Δημήτρη Μαυροειδή θα κάνει το 62-69, με τον Τζέιμς να προσθέτει ακόμα δύο πόντους στο ενεργητικό του (62-71). Οι “ερυθρόλευκοι” θα προσπαθήσουν να ροκανίσουν την διαφορά και με τρίποντο του Σπανούλη θα πλησιάσουν στους έξι πόντους στο 34′ (67-73).

Οι Ισραηλινοί θα διατηρήσουν το προβάδισμα τους και θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό στο ματς. Ο Πνίνι θα ανεβάσει την διαφορά στους δέκα πόντους (68-78), με τον Σερμαντίνι να κάνει το 68-80. Ο Τζόι Ντόρσεϊ θα σημειώσει καλάθι (70-81) στο 36′.

Η Μακάμπι θα ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων και στο 38′ θα ξεφύγει με 18 πόντους (70-88). Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μαυροειδής θα πετύχει το 72-88 στο 39′. Με αυτόν τον τρόπο η Μακάμπι θα πάρει τη νίκη με 92-74, υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην πρώτη της ήττα στα φιλικά που έχει δώσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει της νέας σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 43-37, 60-61, 74-92.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 5(1), Σπανούλης 17(3), Περπέρογλου 5, Ντόρσεϊ 6, Σλούκας 6, Μαυροειδής 8, Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 11(2), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 1.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Τζέιμς 7, Χίκμαν 19(1), Ροτ 6(1), Πνίνι 7(1), Κάνερ-Μέντλεϊ 8, Λόγκαν 15(3), Σερμαντίνι 14, Άτερ 2, Ιτάι , Λάντεσμπεργκ 14.

SONY DSC SONY DSC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ