ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οκάρο Γουάιτ στο Show Must Go On: "Ο Πρίφτης είναι σαν οικογένεια για εμένα"

Ο Οκάρο Γουάιτ μιλάει στο SPORT24
Ο Οκάρο Γουάιτ μιλάει στο SPORT24 PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Οκάρο Γουάιτ δήλωσε πως η παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να συμφωνήσει με τους "πράσινους", τονίζοντας ότι ο έμπειρος τεχνικός είναι για αυτόν σαν μέλος της οικογένειάς του.

Συγκρατημένος και ρεαλιστής. Ο Οκάρο Γουάιτ μίλησε στον Αλέξανδρο Τρίγκα στο πλαίσιο της εκπομπής "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, προσπαθώντας να αποφύγει τα μεγάλα λόγια.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των "πράσινων" ώστε να επιλέξει τους "πράσινους", ενώ αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας ξεκαθάρισε ότι πρέπει όλοι να σκέφτονται μόνο το επόμενο βήμα και να μην κοιτάζουν μακριά.

Αναλυτικά ο Οκάρο Γουάιτ δήλωσε στην εκπομπή "Show Must Go On":

Για το πόσο διαφορετικός θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" σε σχέση με το τουρνουά στο Μόναχο: "Αυτές τις τελευταίες ημέρες προετοιμασίας, δουλέψαμε καλά. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε τους φιλάθλους στο γήπεδο. Ξέρω ότι είναι ανυπόμονοι. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά. Δυστυχώς η Μακάμπι είχε κάποια προβλήματα με τον κορονοϊό, αλλά βρέθηκε μια άλλη ομάδα από τη Γερμανία, για να τους αντικαταστήσει.

Θα έχουμε επίσης τους πρωταθλητές της EuroLeague. Οπότε αν δεν είσαι έτοιμος, θα σιγουρευτούν για αυτό, κερδίζοντάς σε με 20 ή 30 πόντους, ή κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος για να παίξεις ξανά, μετά από δύο όχι και τόσο καλά φιλικά παιχνίδια που δώσαμε τελευταία".

Για το αν ήταν το πεπρωμένο του να παίξει στον Παναθηναϊκό αφού κάθε καλοκαίρι ακουγόταν το όνομά του, αν έπαιξε ρόλο ο Δημήτρης Πρίφτης στην απόφασή του και ποιες είναι οι προσδοκίες φέτος: "Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, όπως έχει κάθε χρόνο αυτός ο σύλλογος. Ο κ. Πρίφτης έκανε πολύ εύκολη την απόφαση για μένα. Είναι σαν οικογένεια για μένα".

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού φέτος, αλλά και οι δικοί του: "Ευτυχώς η παράδοση του ελληνικού μπάσκετ και αυτού του συλλόγου είναι πολύ ψηλά, οπότε θα πρέπει να παίζουμε στο απόλυτο των δυνατοτήτων μας. Προσωπικοί στόχοι είναι να βρεθώ καλά με όλους τους συμπαίκτες μου, να δεθούμε, να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να παίξουμε στην EuroLeague και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σίγουρα, κάθε φορά που βάζεις την πράσινη φανέλα και παίζεις στην EuroLeague, ένας από τους στόχους σου είναι να μπεις στα playoffs. Θα πρέπει να μπεις στα playoffs και μετά να προσπαθείς να πας στο Final Four και μετά να κερδίσεις.

Υπάρχουν κάποια βήματα που προηγούνται. Ας πούμε ότι έχεις έναν στόχο να κερδίσεις τα πρώτα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια, για παράδειγμα. Εξαρτάται. Βήμα - βήμα, να τα βάλουμε όλα μαζί για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο. Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να παίξω ήρεμος και δυνατά σε κάθε παιχνίδι, θέλω να έχω καθαρό μυαλό και να δώσω στο παρκέ τον καλύτερο Οκάρο Γουάιτ".

Για το αν αισθάνεται πίεση φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού: "Πίεση. Ο κόσμος μιλάει για την πίεση, αλλά όλοι έχουν πίεση. Δεν έχει σημασία αν παίζεις μπάσκετ, ποδόσφαιρο, όποια δουλειά και να κάνεις. Όλοι έχουν πίεση για να κάνουν τη δουλειά τους. Πληρώνεσαι για να κάνεις μια δουλειά και πρέπει να αντιμετωπίζεις την πίεση. Ως επαγγελματίας, θα πρέπει να είσαι ικανός να το διαχειριστείς.

Λένε πως η πίεση σπάει τους σωλήνες, αλλά αν είσαι δυνατός πνευματικά, θα βρεις έναν τρόπο. Μπορεί να μην έρθει όταν θέλεις, αλλά τελικά θα βρεις έναν τρόπο να ξεπεράσεις την πίεση και να κάνεις τη δουλειά σου. Πληρώνεσαι για να κάνεις μια δουλειά, οπότε πρέπει να κάνεις τη δουλειά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE THE SHOW MUST GO ON LIVE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ