ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οικονόμου: "Ήταν πατέρας όλων μας ο Παύλος Γιαννακόπουλος"

Οικονόμου: "Ήταν πατέρας όλων μας ο Παύλος Γιαννακόπουλος"
EUROKINISSI

Ο Νίκος Οικονόμου μιλάει στο Sport24.gr για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, μοιράζεται ιστορίες για τον θρυλικό παράγοντα του Παναθηναϊκού και τονίζει ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την ευκαιρία που του έδωσε όταν ήταν ακόμα παιδί.

Το μακρινό 1991 ένα 18χρονο παιδί από τη Νίκαια ετοιμαζόταν για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή από τον Ιωνικό Νικαίας στον Παναθηναϊκό. Αυτό το παιδί έμεινε 8 χρόνια στους “πράσινους”, έγινε άντρας με την φανέλα της ομάδας και πανηγύρισε τίτλους, συμβάλλοντας στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας. Ο λόγος για τον Νίκο Οικονόμου.

Ο άλλοτε διεθνής φόργουορντ και νυν προπονητής είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσει για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή 10 Ιουνίου. Έχοντας περάσει τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια στον Παναθηναϊκό (από το 1991 έως το 1999) βίωσε την πορεία από τα πέτρινα χρόνια μέχρι την κορυφή πρώτα της Ευρώπης (το 1996) και κατόπιν της Ελλάδας με την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων το 1998 και το 1999.

Το Sport24.gr ζήτησε από τον Νίκο Οικονόμου να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ξεκινώντας από τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό το 1991 και την πρώτη του συνάντηση με τον Παύλο Γιαννακόπουλο μέχρι την κατάκτηση των τίτλων.

Ο άλλοτε διεθνής παίκτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να μοιραστεί μερικές όμορφες ιστορίες, όπως την πρώτη του συνάντηση με τον σπουδαίο Έλληνα παράγοντα και το γεγονός ότι φρόντιζε να σε κάνει πάντα να νιώσεις άνετα: “ Παρά το γεγονός ότι είχε κύρος δεν μας άγχωνε. Τον γνώρισα όταν υπέγραψα το συμβόλαιό μου στο σπίτι του στην Βάρκιζα το 1991. Τότε είχαμε την πρώτη επαφή. Ήξερα ότι έκανε μεγάλη προσπάθεια για να έρθω στο Παναθηναϊκό. Είχαν δοθεί παίκτες και χρήματα στον Ιωνικό Νικαίας τότε και έδειξε τόσο πολύ ήθελε να με αποκτήσει” δήλωσε αρχικά ο Νίκος Οικονόμου για να προσθέσει: “ Τότε ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να πάρει μικρούς σε ηλικία παίκτες. Ξεκινήσαμε έχοντας ως έδρας τον τάφο του Ινδου. Στην ομάδα υπήρχαν ο Πεδουλάκης και ο Σκρομπολίθας και προστέθηκαν σταδιακά σε αυτήν ταλαντούχα παιδιά όπως εγώ ο Αλβέρτης και ο Μυριούνης. Αισθάνθηκα αμέσως σαν να μπήκα σπίτι μου. Ήμουν 18 χρονών όταν πήγα στον Παναθηναϊκό και είδα τον πρόεδρο να με βάζει στο σπίτι του. Εμάς τους μικρότερους μας έβλεπε σαν παιδιά του”.

“ΠΑΙΖΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ”

Το 1999 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό με όχι και τόσο καλό τρόπο. Αυτό όμως δεν άλλαξε στο ελάχιστο τα συναισθήματά του για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, κάτι που ξεκαθάρισε αμέσως: “ Τα συναισθήματα παραμένουν ίδια, ασχέτως με το πώς ολοκληρώθηκε η σχέση μας. Πιστεύω ότι και αυτοί με αγαπάνε, γιατί, ό,τι και αν έγινε, δεν έπαυσαν να αναγνωρίζουν ότι κάποιοι παίκτες πρόσφεραν σε αυτή την ομάδα” δήλωσε αρχικά ο Νίκος Οικονόμου στο Sport24.gr για να συμπληρώσει: “ Μπορεί να χώρισαν οι δρόμοι μας επεισοδιακά, να έγιναν λάθος χειρισμοί από όλους τότε, αλλά τους έχω μέσα στην καρδιά μου και τους αγαπάω. Με συγκινούσε πραγματικά να βλέπω τον Παύλο Γιαννακόπουλο από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Όλοι μου συμπεριφέρθηκαν πολύ όμορφα για οχτώ χρόνια και είναι η δεύτερή μου οικογένεια”.

Οικονόμου: "Ήταν πατέρας όλων μας ο Παύλος Γιαννακόπουλος"
EUROKINISSI

Ο Νίκος Οικονόμου παρέα με τον Αλβέρτη και τον Μυριούνη έζησαν αρχικά δύσκολες στιγμές με αρκετές ήττες σε μεγάλα παιχνίδια, ωστόσο ήταν κομβικοί στην αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή. “ Ζήσαμε όλη την εξέλιξη. Από τον τάφο του Ινδού στην Γλυφάδα και μετά το ΟΑΚΑ. Θυμάμαι την σεζόν 1992/93 που είχαν έρθει παίκτες απίστευτης εμβέλειας όπως ο Κόμαζετς, ο Γκαλης, ο Σοκ και ο Στόικο Βράνκοβιτς. Εκείνη την χρονιά κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Παναθηναϊκός γινόταν γνωστός σε όλη την Ευρώπη από τους παίκτες που έφερνε η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν Παναθηναϊκός και αυτό τα λέει όλα. Ήθελε το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό”.

Όπως φαίνεται μάλιστα ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε πάρει υπό την προστασία του τους νεαρους παίκτες της ομάδας: “ Ήταν ο πατέρας όλων. Νοιαζόταν και ρωτούσε για όλους μας. Τους μικρούς μας χάιδευε στο κεφάλι σαν μπαμπάς ρωτούσε για την οικογένειά μας. Δεν καταλάβαινες ότι είναι ένα τεράστιο όνομα. Δεν είχε ύφος να αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να του μιλήσεις. Τα 8 χρόνια που έμεινα στην ομάδα έμαθα πάρα πάρα πολλά. Μας είχε σαν παιδιά του γιατί ξεκινήσαμε μαζί το χτίσιμο αυτής της αυτοκρατορίας. Έπαιρνε ξένους, αλλά εμείς ήμασταν τα δικά του παιδιά”.

Αυτή η σχέση που είχε αναπτύξει ο Παύλος Γιαννακόπουλος με τους νεαρούς παίκτες ήταν που είχε ως αποτέλεσμα να παίζουν όλοι για αυτόν: “ Όταν κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό του 1996 ήταν απίστευτα χαρούμενος. Κι εμείς χαιρόμασταν για τον Πρόεδρο. Παίζαμε για αυτόν. Παίζαμε για όλη την οικογένεια γιατί βλέπαμε τι έκανε αυτή η οικογένεια για εμάς και την ομάδα. Μας κέρδιζαν με την στάση τους”.

Αντί επιλόγου ο Νίκος Οικονόμου επανέλαβε μία ατάκα που λίγο-πολύ τα έλεγε όλα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: " Ο Παύλος ήταν Παναθηναϊκός και αυτο τα λέει όλα. Ήθελε πάντα το καλύτερο για την ομάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ