NBA

Οι Σάρλοτ Χόρνετς βρήκαν βασικό σέντερ για ένα κομμάτι ψωμί

Ο Μέισον Πλάμλι σε φάση από αγώνα των Ντιτρόιτ Πίστονς στη διάρκεια της σεζόν 2020/21
Ο Μέισον Πλάμλι σε φάση από αγώνα των Ντιτρόιτ Πίστονς στη διάρκεια της σεζόν 2020/21 2021 AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Στο πρόσωπο του Μέισον Πλάμλι βρήκαν οι Σάρλοτ Χόρνετς τον βασικό τους σέντερ, με τους Πίστονς να τον παραχωρούν μαζί με το νούμερο 37 στο NBA Draft 2021 για την 57η επιλογή στη διαδικασία.

Η προτεραιότητα των Χόρνετς στη φετινή offseason ήταν η απόκτηση ενός πενταδάτου ψηλού, ενός σέντερ που θα τους ανεβάσει επίπεδο και θα τους βοηθήσει να μπουν στην ελίτ της Ανατολικής Περιφέρειας. Τον βρήκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/7), καθώς σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι απέκτησαν τον Μέισον Πλάμλι για ένα κομμάτι ψωμί!

Συγκεκριμένα, το Ντιτρόιτ έστειλε τον Πλάμλι (31, 2μ.11) και την επιλογή νούμερο 37 στο NBA Draft 2021 στη Σάρλοτ, για να πάρει πίσω την επιλογή νούμερο 57. Ουσιαστικά οι Πίστονς άνοιξαν χώρο στο salary cap (δημιούργησαν Trade Exception 8.1 εκατομμυρίων δολαρίων) δίνοντας τα 17 εκατομμύρια δολάρια του Πλάμλι, ώστε να δώσουν σημαντικότερο ρόλο στον νεαρό Αϊζάια Στούαρντ που προέρχεται από καλή rookie σεζόν.

Σε οκτώ σεζόν στο ΝΒΑ ο Πλάμλι έχει 8.5 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και ένα μπλοκ ανά 22.1 λεπτά συμμετοχής σε 588 αγώνες, είναι ένας αξιόλογος σέντερ που μπορεί να σκοράρει, να παίξει καλή άμυνα, να πάρει το ριμπάουντ ακόμη και να πασάρει με συνέπεια, με τους Χόρνετς να παίρνουν σε καλή τιμή έναν πραγματικά αξιόλογο ψηλό.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ