NBA

Οι περιορισμοί του ΝΒΑ για τους ανεμβολίαστους αθλητές του

Οι περιορισμοί του ΝΒΑ για τους ανεμβολίαστους αθλητές του
2021 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Αρκετοί και σημαντικοί παίκτες του ΝΒΑ παραμένουν ανεμβολίαστοι, με την Λίγκα να προσπαθεί να τους πείσει για την ασφάλειά τους και να τους θέτει σημαντικούς περιορισμούς για τη φετινή σεζόν.

Η σεζόν 2021/22 έχει, ουσιαστικά, ξεκινήσει καθώς μετά από τις media days οι ομάδες του ΝΒΑ μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, με ένα σημαντικό ζήτημα να μην έχει επιλυθεί μέχρι στιγμής. Αυτό των ανεμβολίαστων αθλητών που δεν είναι πολλοί, αλλά δεν είναι και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Παίκτες όπως ο Καϊρί Ίρβινγκ, ο Μπράντλι Μπιλ, ο Τζος Ρίτσαρντσον, ο Άντριου Γουίγκινς και ο Τζόναθαν Άιζακ δεν έχουν εμβολιασθεί κατά του Covid-19, με αποτέλεσμα οι οργανισμοί να προσπαθούν -μάταια έως τώρα- να τους πείσουν για το αντίθετοι και η Λίγκα να βρίσκεται μπροστά σε μια άβολη κατάσταση.

Οι αθλητές που αποφεύγουν το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποκλεισμένοι από προπονήσεις και αγώνες σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, αλλά θα πρέπει να κάνουν καθημερινά τεστ πριν μπουν σε εγκαταστάσεις (προπονητήρια και γήπεδα) για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των υπολοίπων. Δεν θα τους επιτρέπεται να δειπνούν στον ίδιο χώρο με τους εμβολιασμένους συναθλητές τους, θα πρέπει να βρίσκονται σε απομακρυσμένα αποδυτήρια, θα πρέπει να μένουν στην οικία ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και θα είναι αναγκασμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών αν έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όσο για τους εμβολιασμένους; Δεν θα υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί, πέρα από τις μάσκες που θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν.

TAGS NBA ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ