NBA

Οι Νικς πήραν το Νο23 και τον... Άντε Τόμιτς από τους Γιούτα Τζαζ λίγο πριν από το ΝΒΑ Draft

Ο Άντε Τόμιτς διεκδικεί το ριμπάουντ σε αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό για την EuroLeague
Ο Άντε Τόμιτς διεκδικεί το ριμπάουντ σε αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Οι Νιου Γιορκ Νικς θυσίασαν δύο draft picks (Νο27 & Νο38) για να πάρουν την επιλογή των Γιούτα Τζαζ στο Νο23. Μέσα σε όλα, απέκτησαν τα δικαιώματα του Άντε Τόμιτς, ο οποίος είχε επιλεγεί από τους Μορμόνους το 2008 στον δεύτερο γύρο.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το ΝΒΑ Draft, με τους επίδοξους αστέρες του μαγικού κόσμου να ανυπομονούν και τις ομάδες να καταστρώνουν τα πλάνα τους, ούσες έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα. Οι Νιου Γιορκ Νικς είναι από τις ομάδες που περιμένουν πώς και πώς την έναρξη της διαδικασίας, δεδομένου ότι επιλέγουν για πρώτη φορά στη βραδιά στο Νο8, πλην όμως θέλουν να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν.

Γι αυτό, θυσίασαν δύο επιλογές που είχαν για να έχουν τη δυνατότητα να σκαρφαλώσουν μερικές θέσεις στον α' γύρο. Συγκεκριμένα, έδωσαν στους Γιούτα Τζαζ το Νο27 και το Νο38, για να αποκτήσουν το δικαίωμα επιλογής στο Νο23, ευελπιστώντας πως εκεί θα πάρουν κάτι καλύτερο, κάτι που θα μπορέσει να τους αποφέρει κέρδος στο μέλλον.

Μέσα στα ανταλλάγματα πάντως -κι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον- ήταν κι ο... Άντε Τόμιτς. Οι Μορμόνοι είχαν επιλέξει τον σέντερ της Μπανταλόνα στον γ' γύρο του ΝΒΑ Draft το 2008, κράτησαν τα δικαιώματά του, αλλά δεν τον είδαν ποτέ να μετακομίζει στο ΝΒΑ. Όχι ότι πρόκειται να τον δει η Νέα Υόρκη να παίζει στο "Μεγάλο Μήλο" απλά το όνομά του προέκυψε για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ