NBA

Οι Μάβερικς ψάχνουν την αγορά για να ανταλλάξουν τον Πορζίνγκις

Ο Πορζίνγκις στον αγώνα των Μάβερικς με τους Πέισερς την σεζόν 2019/20
Ο Πορζίνγκις στον αγώνα των Μάβερικς με τους Πέισερς την σεζόν 2019/20 Ⓒ 2020 RON JENKINS/ ASSOCIATED PRESS

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, οι Ντάλας Μάβερικς έχουν αρχίσει να σαρώνουν την αγορά για να ανταλλάξουν το βαρύ συμβόλαιο και το ταλαιπωρημένο από τους τραυματισμούς κορμί του Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Δύο χρόνια στο Ντάλας, από τον Φεβρουάριο του 2019 μέχρι σήμερα, ίσως ήταν αρκετά για τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, καθώς πληροφορίες από τις ΗΠΑ και ρεπορτάζ της Bleacher Report αναφέρουν πως οι Μάβερικς ψάχνουν την αγορά για να βρουν ένα trade για τον Λετονό φόργουορντ/σέντερ.

Με ρεκόρ 14-15 η ομάδα του Ντάλας βρίσκεται στην 9η θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Δεν έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, ο Λούκα Ντόντσιτς μετράει 28.8 πόντους, 8.6 ριμπάουντ και 9.3 ασίστ ανά αγώνα, όμως ο Πορζίνγκις έχει 17 συμμετοχές και οι αριθμοί του ενώ δεν είναι κακοί (20.5 πόντοι από 55% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο και 86% στις βολές, μαζί με 8.2 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.6 μπλοκ), δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα να δείξει πραγματικά ανταγωνιστική, σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Το πραγματικό πρόβλημα του ύψους 2μ.21 Λετονού είναι οι σοβαροί τραυματισμοί του πρόσφατου παρελθόντος που έχουν αναγκάσει τους Μάβερικς να τον διαχειρίζονται συντηρητικά. Την ίδια στιγμή, το συμβόλαιο των 158.253.000 δολαρίων έως το καλοκαίρι του 2024 είναι αρκετά βαρύ, καθώς από την επόμενη σεζόν θα ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια μέχρι να φτάσει στα 36, με αποτέλεσμα ο Μαρκ Κιούμπαν και οι συνεργάτες του να εξετάζουν, έστω και σε πρώιμο στάδιο, μια άλλη κατεύθυνση.

Θυμίζουμε πως η Trade Deadline εκπνέει φέτος στις 25 Μαρτίου.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ