FIBA

Οι Ισραηλινές ομάδες κοιτάζουν προς Κύπρο, άγνωστο τι θα πράξει η Μακάμπι

Οι Ισραηλινές ομάδες κοιτάζουν προς Κύπρο, άγνωστο τι θα πράξει η Μακάμπι
@BASKETBALLCL

Στην Κύπρο ετοιμάζονται να μετακομίσουν οι Χάποελ Χολόν, Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Μπνέι Ερτζελίγια και Ιρόνι Νες Ζιόνα, που κατέθεσαν αίτημα στην FIBA Europe για να δώσουν στη γειτονική μας χώρα τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Άγνωστες οι προθέσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Ανδρέα Μουζουρίδη.

Στην Κύπρο ετοιμάζονται να μετακομίσουν οι Χάποελ Χολόν, Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Μπνέι Ερτζελίγια και Ιρόνι Νες Ζιόνα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Ανδρέας Μουζουρίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Δώδεκα στα ΣΠΟΡ" του Super Sport FM 104.0.

Οι συγκεκριμένες ομάδες συμμετέχουν στο Basketball Champions League και το FIBA Europe Cup, οπότε έχουν καταθέσει αίτημα στη FIBA Europe για να μπορέσουν να δώσουν στην Κύπρο τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Χάποελ Τελ Αβίβ που αγωνίζονται σε EuroLeague και EuroCup αντίστοιχα, άρα δεν υπάγονται στην αρμοδιότητη της FIBA.

"Το πρώτο θέμα που έπρεπε να σκεφτούμε είναι το ανθρωπιστικό. Δεν μπρούμε να αρνηθούμε την ανθρωπιστική βοηθεία σε όποιον την έχει ανάγκη και σε όποιον μας τη ζητήσει, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Ομοσπονδία του Ισραήλ, με την οποία έχουμε φιλικές και αδελφικές σχέσεις και η οποία μας έχει βοηθήσει σε ό,τι έχουμε χρειαστεί στο πέρασμα των χρόνων.

Επικοινώνησαν μαζί μας και τηλεφωνικά και με επίσημη επιστολή και ζήτησαν να φιλοξενήσουμε αυτές τις τέσσερις ομάδες (σσ. Χάποελ Χολόν, Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Μπνέι Ερτζελίγια και Ιρόνι Νες Ζιόνα) και λέω αυτές τις τέσσερις γιατί συμμετέχουν σε διοργανώσεις της FIBA, δηλαδή στο BCL και στο FIBA Europe Cup. Η Μακάμπι είναι στην EuroLeague, είναι άλλη περίπτωση.

Μας ζήτησαν να τις φιλοξενήσουμε για να μπορούν να κάνουν και τις προπονήσεις τους. Εμείς ήμασταν θετικοί, επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους φορείς του κράτους, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εξωτερικών και προχωρούμε στη διευθέτηση ώστε να τις υποδεχθούμε.

Θα τους φιλοξενήσουμε στο Παραλίμνι. Προτιμούμε να είναι συγκεντρωμένες, ώστε να μπορούμε να τους παρέχουμε και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το κομμάτι των αγώνων είναι πιο πολύπλοκο και σύνθετο. Έχουμε λάβει ενημέρωση ότι η Ομοσπονδία Μπάσκετ του Ισραήλ έχει αιτηθεί στην FIBA Europe, ώστε να δηλώσει ως εναλλακτική έδρα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες αυτών των ομάδων την Κύπρο.

Περιμένουμε να δούμε αν το αίτημα θα γίνει αποδεκτό από την FIBA. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εξετάσει το ΔΣ της FIBA, υπάρχουν ανησυχίες και από τις υπόλοιπες ομάδες, θέματα ασφάλειας. Υπάρχουν κάποια θέματα που προβληματίζουν και εμάς, αλλά θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ομάδες, αν είναι σύμφωνοι όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα στις 26 Οκτώβρη, θα είναι εδώ οι ομάδες.

Η Μακάμπι αγωνίζεται στην EuroLeague, που δεν σχετίζεται με τη FIBA Europe. Λόγω της συμμετοχής τους στο τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης", της γνώσης που έχουν του γηπέδου "Ελευθερία" στη Λευκωσία και της πολύ καλής σχέσης με τον διοργαβωτή του τουρνουά, τον κ. Κωνσταντίνου, μόλις ξέσπασε αυτή η κρίση, ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι ξένοι παίκτες της ομάδας ήρθαν ήδη την επόμενη ημέρα. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις της ομάδας, γιατί παίζουν στην EuroLeague", ανέφερε αναλυτικά επί του θέματος ο κ. Μουζουρίδης.

TAGS FIBA FIBA EUROPE CUP BASKETBALL CH. LEAGUE ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ