NBA

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ξεφορτώθηκαν τον Τζόρνταν Πουλ για τον Κρις Πολ

Ο Τζόρνταν Πουλ των Γουόριορς
Ο Τζόρνταν Πουλ των Γουόριορς Ⓒ 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Κίνηση από το πουθενά έκαναν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που έβαλαν στο ρόστερ τους τον βετεράνο πόιντ γκαρντ Κρις Πολ.

Απίστευτο και όμως αληθινό, οι Γουόριορς απέκτησαν το βράδυ της Πέμπτης (22/6) τον Κρις Πολ, δίνοντας τον Τζόρνταν Πουλ στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς!

Ο Πουλ είχε 20.4 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ ανά 30 λεπτά σε 82 αγώνες της σεζόν 2022/23, στα playoffs η απόδοσή του είχε κάθετη πτώση, ενώ το συμβόλαιό του θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2027. Σούπερ σκόρερ, θα πάρει στους Γουίζαρντς τον ρόλο που είχε ο Μπράντλι Μπιλ.

Ο Κρις Πολ, από την άλλη, έχει συμβόλαιο 30.8 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2023/24, με τους Γουόριορς να μπορούν να τον αποδεσμεύσουν δίνοντάς του 15.8 εκατομμύρια δολάρια. Απλώς πρέπει να το κάνουν έως τις 28 Ιουνίου. Αυτό δεν είναι πάντως ξεκάθαρο, καθώς ενδέχεται οι Σανς να του εγγυήθηκαν τη σεζόν 2023/24 πριν τον ανταλλάξουν και τον στείλουν στους Γουίζαρντς.

Στα 38 του πια, ο CP3 είχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε 13.9 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 8.9 ασίστ ανά 32 λεπτά σε 59 αγώνες της κανονικής περιόδου. Πώς θα ταιριάξει στο πλευρό του Στεφ Κάρι; Ίσως και να μη χρειαστεί ο Στιβ Κερ να το σκεφτεί ποτέ.

Κερδισμένες και οι δύο ομάδες. Οι Γουόριορς επειδή έδιωξαν έναν νεαρό μεν και ταλαντούχο σκόρερ που όμως είχε πολύ υψηλό συμβόλαιο και εκκεντρικό χαρακτήρα (δεν έχει ξεχαστεί στο Σαν Φρανσίσκο το επεισόδιο με τον Ντρέιμοντ Γκριν) και οι Γουίζαρντς που στο πρόσωπό του βρήκαν μία ελπίδα μετά από την αποχώρηση του Μπιλ για τους Φοίνιξ Σανς.

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ