ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι δηλώσεις του Μπριάντε Γουέμπερ περί οφειλών και η ενόχληση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Οι δηλώσεις του Μπριάντε Γουέμπερ περί οφειλών και η ενόχληση της ΚΑΕ Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Μία συνέντευξη του Μπριάντε Γουέμπερ στο basketnews προκάλεσε πολλή συζήτηση, με το περιβάλλον της ΚΑΕ Ολυμπιακός να εκφράζει την ενόχλησή της.

Το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό δεν έχει ξεχαστεί. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Μπριάντε Γουέμπερ βρέθηκε στην Ελλάδα για δύο μήνες τον χειμώνα (προς άνοιξη) του 2019, όταν οι Πειραιώτες ζούσαν μία περίοδο με πολλά και έντονα σκαμπανεβάσματα, βρίσκεται πλέον στην Τουρκία μετά από περάσματα από Γαλλία, Καναδά, Πουέρτο Ρίκο και Ισραήλ και με μία συνέντευξή του στην ιστοσελίδα basketnews έβαλε "φωτιά" στους ερυθρόλευκους που ενοχλήθηκαν από τα λεγόμενά του.

Ο Γουέμπερ είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό γιατί όπως δήλωσε ήταν απλήρωτος, στον Πειραιά ωστόσο θυμούνται ακόμη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, ο οποίος δεν του επέτρεψε να "εξαργυρώσει" το ταλέντο και τις ικανότητές του σε υψηλό επίπεδο, γιατί όχι ακόμη και στο NBA στο οποίο βρέθηκε με τους Γκρίζλις, τους Χιτ, τους Γουόριορς, τους Χόρνετς και τους Ρόκετς από το 2016 έως το 2018. Ο Αμερικανός αναφέρθηκε σε τρίμηνη καθυστέρηση ενώ έμεινε δύο μήνες στον Ολυμπιακό, οι άνθρωποι του οποίου υποστήριξαν ότι ο αθλητής αποχώρησε αφού προηγουμένως υπέγραψε σχετικό έγγραφο στο οποίο έλεγε ότι δεν υπήρχαν οφειλές προς το μέρος του.

Αναλυτικά μερικά απ' όσα είπε ο Μπριάντε Γουέμπερ:

"Αγαπώ το μπάσκετ μέχρι θανάτου και θα έπαιζα χωρίς χρήματα αν αυτό αποφάσιζα. Όταν όμως υπογράφεις και λες ότι έτσι θα είναι τα πράγματα και τελικά είναι διαφορετικά, πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Πήρα τον πρώτο μου μισθό έναν μήνα μετά απ' όταν έπρεπε, όταν κανονικά θα λάμβανα τον δεύτερο μισθό. Και τότε άκουσα στα αποδυτήρια ότι ουδείς είχε πληρωθεί. Αποφάσισα έτσι ότι δεν θα το δεχθώ.

Είχαμε δύο συναντήσεις στα αποδυτήρια με τους προέδρους, μας έλεγαν "αύριο θα πληρωθείτε", μέχρι που οι παίκτες αποφασίσαμε ότι θα απέχουμε από την προπόνηση. Κάποιοι έμειναν, εγώ και ο Τουπάν αποχωρήσαμε. Μπορούσα να σπάσω το συμβόλαιο αν υπήρχε καθυστέρηση πληρωμής πάνω από 30 ημέρες, πήρα τον μισθό του Φεβρουαρίου τον Απρίλιο. Δεν με ένοιαζαν τα χρήματα, αν με ενδιέφεραν μόνο αυτά, θα έπαιζα στη Μέση Ανατολή ή στην Κίνα.

Όσο για την αποχώρηση από το ματς με τον Παναθηναϊκό, μου είπαν ότι ήταν εξαιτίας της κατάστασης με τη διαιτησία και ότι κάποια πράγματα ήταν εκτός ελέγχου. Στο ημίχρονο οι Έλληνες παίκτες εξηγούσαν στους ξένους τι συνέβαινε. Όταν τελικά έφυγα από τον Ολυμπιακό, έμαθα τι έλεγαν για εμένα. Ακόμη και σήμερα, όποια ομάδα ενδιαφέρεται για εμένα, παίρνει τηλέφωνο τον Ολυμπιακό επειδή ήταν η σημαντικότερη ομάδα στην οποία έπαιξα. Τους λένε ότι ήμουν party animal, όταν πήγαινα μεθυσμένος στις προπονήσεις, κάτι που δεν ισχύει. Δείτε τους αγώνες μου, ήμουν όλο και καλύτερος.

Έπρεπε να κάνω βήματα προς τα πίσω, εξαιτίας όσων έλεγαν από τον Ολυμπιακό για εμένα, έχουν τον τρόπο τους να με αφήσουν εκτός EuroLeague, αλλά κι εγώ τον δικό μου για να γυρίσω στη διοργάνωση αν το θελήσω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ