ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διευκρινίσεις του Βασιλακόπουλου σχετικά με την ατάκα για τον Γκασόλ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA  (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Η Mundo Deportivo ζήτησε ένα σχόλιο από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και εκείνος πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης. "Σέβομαι και τιμώ τον Γκασόλ" είπε χαρακτηριστικά.

Μία μέρα μετά την ατάκα πως " ο Πάου Γκασόλ έχει συμπληρώσει τα ένσημα και τον αφήνουν και παίζει", οι αντιδράσεις για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είναι πολύ έντονες. Παράγοντες της ισπανικής ομοσπονδίας, ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο Άλεξ Αμπρίνες, χαρακτήρισαν με βαριές εκφράσεις τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , που μίλησε στην Mundo Deportivo για να δώσει διευκρινίσεις για ένα ζήτημα που προέκυψε κυριολεκτικά από το πουθενά:

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:

" Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι οι καταγγελτικές μου δηλώσεις εναντίον της EuroLeague σε ραδιοφωνική συνέντευξη αποδόθηκαν κατά το δοκούν από τους εν Ελλάδι υπερασπιστές συμφέροντος αυτής της διοργάνωσης. Με στενοχώρησε, όμως, το γεγονός ότι για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη απομόνωσαν μια αναφορά μου σε έναν πολύ μεγάλο αθλητή, τον Πάου Γκασόλ, τον οποίο σέβομαι απόλυτα για την πορεία που έχει διανύσει στον χώρο. Εναν αθλητή που κατ' επανάληψη έχω τιμήσει για τα επιτεύγματά του όσο ήμουν πρόεδρος στην FIBA Europe και που με την πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία του στα γήπεδα, έχει κατακτήσει το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και δεν θα δώσει λόγο σε κανέναν.

Τα κεφάλαια που έθιξα ήταν τα καίρια της διαρκούς υποβάθμισης -ελέω πρακτικών EuroLeague- της παραγωγικής διαδικασίας που θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Απομονώθηκε όμως, μια φράση, που έδινε έμφαση στο ζητούμενο και διαστρεβλώθηκε με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα ουσιώδη που κάποιοι δεν θέλουν να ακούγονται. Κεφάλαια που θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο δημοσίου διαλόγου για το μέλλον του αθλήματος. Αυτό και μόνο, χωρίς την παραμικρή πρόθεση υποτίμησης, παρά μόνο σαν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που ήθελα να αναδείξω. Περίμενα από τους φίλους Ισπανούς να ζητήσουν διευκρινήσεις πριν κατακρίνουν, αφού γνωριζόμαστε χρόνια, έχουμε συνεργαστεί και θα έπρεπε να καταλάβουν ότι ουδέποτε υπήρχε περίπτωση να θίξω έναν αθλητή, πόσω μάλλον τέτοιου βεληνεκούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ