Οι ασκήσεις ηρεμίας του Σκαριόλο

Οι φίλοι της Λαμποράλ Κούτσα ψάχνουν έναν καλό λόγο για να χαρούν φέτος όμως ο Σέρτζιο Σκαριόλο τους δικαιολογεί και εξηγεί ότι το project των Βάσκων βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
Η Λαμποράλ Κούτσα παραμένει στην τελευταία θέση του Ε’ ομίλου με ρεκόρ 2-8, δίνει μάχη για να προκριθεί στα playoffs της ACB ( σ.σ. έβδομη στην κατάταξη με ρεκόρ 12-11) και είδε τον Λαμάρ Όντομ να ολοκληρώνει πρόωρα τη συνεργασία του με τους Βάσκους.
Παρ’ όλα αυτά, ο Σέρτζιο Σκαριόλο έσπευσε να καθησυχάσει τους απανταχού φαν της Μπασκόνια, ξεκαθάρισε πως εν μέρει τους δικαιολογεί και ζήτησε από τους φίλους των Βάσκων να καταλάβουν ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε μεταξύ άλλων στo qualitysport.org: ”Είναι προφανές ότι οι φίλαθλοί μας έχουν χάσει το όραμα και την αίσθηση της μεγάλης Λαμποράλ. Είναι προφανές και σε μεγάλο βαθμό, κατανοητό. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν και να αποδεχθούν την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να προσαρμόσουν τις φιλοδοξίες τους στα νέα δεδομένα και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Έχουμε μια από τις πιο νεανικές ομάδες στην Liga Endesa. Θα συνεχίσουμε με αυτούς τους παίκτες, έχουμε την υπομονή για να χτίσουμε ομάδα με προοπτική τα επόμενα χρόνια. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση στις επόμενες διοργανώσεις”.
Εν συνεχεία έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων σε ACB και Euroleague, τονίζοντας ότι το project των Βάσκων προχωρά βάσει προγράμματος: ”Στην Euroleague, φτάσαμε ως το TOP-16. Στην Ισπανία, παλεύουμε για το καλύτερο πλασάρισμα στην κατάταξη ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στα playoffs. Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία μας μολονότι η Λαμποράλ Κούτσα δεν ήταν καθόλου τυχερή με τους τραυματισμούς, φέτος. Νομίζω ότι το project μας είναι αρκετά ικανοποιητικό αν και τα αποτελέσματα δεν μας βοηθούν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομάδα θα παλέψει ως το τέλος, έχει τη νοοτροπία και το πνεύμα για να παλεύει”.