ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι αποτυχίες δεν "σβήνουν" τις επιτυχίες

Οι αποτυχίες δεν "σβήνουν" τις επιτυχίες
INTIME SPORTS

Η Νιγηρία σταμάτησε τον δρόμο της Εθνικής προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να επιστρέψει...

Κακά τα ψέματα για να χάσει μία ομάδα με έναν πόντο διαφορά, παίζει ρόλο και η τύχη, πλην των ικανοτήτων, της μέρας που βρίσκεται, των λανθασμένων επιλογών που κάνει και της κακής (κάκιστης) άμυνας που μπορεί να παίζει...

Αν για παράδειγμα ο Σπανούλης κέρδιζε φάουλ κι έβαζε τις βολές, η κακή εμφάνιση με τη Νιγηρία θα είχε περάσει στα ψιλά και η πλειοψηφία του κόσμου θα ασχολούνταν με τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά.

Πάντως, το καμπανάκι είχε... χτυπήσει νωρίτερα για την Εθνική, η οποία και στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο είχε δείξει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα της, αλλά ήταν η "φαρμακερή" της επίθεση που την κράτησε ζωντανή.

Ανεξάρτητα, λοιπόν από τα λάθη που έγιναν, το μερίδιο ευθύνης που αντιστοιχεί σε όλους αλλά και την χαμένη ευκαιρία για τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν πρέπει να πέσει "ανάθεμα" σε μία ομάδα που έχει προσφέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Και μπορεί όντως ο αποκλεισμός να αποτελεί μεγάλη αποτυχία για αυτή την ομάδα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το υλικό της είναι τόσο ποιοτικό που του χρόνου μπορεί να επιστρέψει με νέα επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία.

Οι αποτυχίες είναι κι αυτές μες το πρόγραμμα. Εξάλλου, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις επιτυχίες. Και μία αποτυχία όσο μεγάλη κι αν είναι δεν μπορεί να... σβήσει τις επιτυχίες που έχει φέρει στο παρελθόν η Εθνική μπάσκετ.

Μετάλλια, τιμητικές θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σπουδαίες σε σημασία νίκες, δεν μετριάζονται, επειδή υπήρξε μία αποτυχία.

Κάποιοι συγκρίνουν το "κάζο" με τη Νιγηρία με τις κακές πορείες σε Αττάλεια και Ντιζόν, εκείνες όμως δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν την Εθνική μακριά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Βελιγράδι, λίγα χρόνια αργότερα.

Μεγάλες νίκες που έγραψαν ιστορία (σε τυχαία σειρά)

1. Ελλάδα - Σοβιετική Ένωση 103-101 (14/6/1987)

2. Ελλάδα - Σοβιετική Ένωση 81-80 (24-6/1989)

3. Ελλάδα - Γαλλία 67-66 (24/9/2005)

4. Ελλάδα - ΗΠΑ 101-95 (1/9/2006)

5. Ελλάδα - Βραζιλία 91-72 (2/8/1996)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ