VTB LEAGUE

Οι 12 ομάδες της VTB League και η κατάρρευση της Χίμκι

Η Χίμκι θα απέχει από τη VTB League για τη σεζόν 2021-22
Η Χίμκι θα απέχει από τη VTB League για τη σεζόν 2021-22 EUROKINISSI

Για πρώτη φορά μετά το 2013-14 η VTB League θα διεξαχθεί με λιγότερες από 13 ομάδες, καθώς η Χίμκι δεν δήλωσε συμμετοχή ελλείψει χρηματοδότησης και δεν αντικαταστάθηκε από κάποια άλλη.

Θα εξαφανιστεί από τον μπασκετικό χάρτη ή θα επιβιώσει με νύχια και με δόντια η Χίμκι; Όποια εκδοχή κι αν επικρατήσει, το οικονομικό πρόβλημα είναι δεδομένο για τη ρωσική ομάδα, η οποία μετά από 8 διαδοχικές συμμετοχές στη VTB League έμεινε εκτός του κλειστού γκρουπ.

Τη Δευτέρα (12 Ιουλίου) η λίγκα ανακοίνωσε ότι στο νέο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος δώδεκα και όχι δεκατρείς ομάδες, μια και οι Μοσχοβίτες δεν είχαν -από καιρό- φροντίσει για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επί της ουσίας είχαν ήδη λάβει την απόφαση του αυτοαποκλεισμού. Ουδείς έκρυψε ότι τούτο συνέβη διότι δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματική υποστήριξη που θα εγγυηθεί την απαιτούμενη οικονομική ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ούτως ή άλλως το ρωσικό κλαμπ έχει ανοικτές οφειλές από προηγούμενες χρονιές-χρήσεις που το κρατούν πίσω και το απειλούν με οριστική κατάρρευση.

Σύμφωνα με Ρώσο δημοσιογράφο, το πλάνο σωτηρίας περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο την παρουσία μιας ομάδας στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Μοιραία στη VTB League, που θα διεξαχθεί με το σύστημα των εντός-εκτός αγώνων (22 αγωνιστικές), της πρόκρισης των οκτώ πρώτων στα play offs και της κατάκτησης του τίτλου στις τρεις νίκες (2-2-1), θα συμμετάσχουν οι ρωσικές Άβτοντορ, Ενισέι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Πάρμα, Ούνιξ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αστάνα από το Καζακστάν, η πολωνική Ζιελόνα Γκόρα, η εσθονική Κάλεβ και η Τσμόκι από τη Λευκορωσία.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2013-14 η κλειστή λίγκα με ομάδες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και κάποιων από τρίτες χώρες που συμμετέχουν με wild card θα έχει λιγότερες από 13 στο σύνολο. Επίσης για πρώτη φορά ορίστηκε η διεξαγωγή Σούπερ Καπ, το οποίο θα διεκδικήσουν οι τέσσερις καλύτερες της προηγούμενης χρονιάς. Ή αλλιώς η (μόνιμη κάτοχος) ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, η φιναλίστ Ούνιξ χωρίς τον Δημήτρη Πρίφτη πλέον, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Το Σούπερ Καπ θα φιλοξενηθεί στη Μόσχα το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου στο VTB Arena. Αμέσως μετά (τέλη του μηνός) θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα.

TAGS VTB LEAGUE ΧΙΜΚΙ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ ΖΕΝΙΤ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ